Κουζίνα: Λειτουργία, Πρώτες ύλες και Εξυπηρέτηση
Τα εστιατόρια στην νέα πραγματικότητα. Συμβουλές και πρακτικές λύσεις για τους πρώτους επισκέπτες, την εξυπηρέτηση αλλά και ζητήματα όπως η λειτουργία της κουζίνας, η επιλογή και η αποθήκευση των πρώτων υλών.
Ανδρέας Λαγός Nomad Chef
Bιογραφικό: Έχοντας περάσει ένα μεγάλο μέρος της επαγγελματικής του ζωής μέσα σε κουζίνες εστιατορίων, ο nomad chef Ανδρέας πιστεύει ότι το φαγητό αφορά στην επικοινωνία, στο να μοιράζεσαι, να περνάς καλά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο και έμαθε από μικρός να εκτιμά τα αγνά φρέσκα υλικά και τις καθαρές γεύσεις. Σπούδασε μαγειρική στην Αθήνα και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Γαλλία και την Αμερική. Η καριέρα του άλλαξε πορεία όταν αποφάσισε να «ταξιδέψει» έξω από τα στενά όρια της κουζίνας ενός εστιατορίου, με στόχο να προωθήσει τη δική του φιλοσοφία για τη μαγειρική και το φαγητό και να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, εκδόσεων αλλά και εμφανίσεων στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία του στην Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία μέσα από συνεργασίες με διακεκριμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Η απλότητα, ο σεβασμός στις πρώτες ύλες και η χρήση εποχικών υλικών αποτελούν προτεραιότητα του όταν σχεδιάζει και επιμελείται ένα μενού. Η φιλοσοφία του για τη μαγειρική, απλή και ξεκάθαρη, όπως μια κλασική συνταγή.