Κουζίνα: Λειτουργία, Πρώτες ύλες και Εξυπηρέτηση
Τα εστιατόρια στην νέα πραγματικότητα. Συμβουλές και πρακτικές λύσεις για τους πρώτους επισκέπτες, την εξυπηρέτηση αλλά και ζητήματα όπως η λειτουργία της κουζίνας, η επιλογή και η αποθήκευση των πρώτων υλών.
Ιωάννης Παρίκος Executive Chef
Bιογραφικό: Ο Ιωάννης Παρίκος ξεκίνησε το «μαγειρικό του ταξίδι» έχοντας εμπνευστεί από δυο καταπληκτικές μαγείρισσες, την μητέρα και την γιαγιά του! Μεγαλώνοντας σε ένα παραθαλάσσιο χωριό τη Γλύφα όπου η συνύπαρξη των ψαράδων με τα καΐκια και των καλλιεργητών της ελιάς, του έδωσαν τις πρώτες εικόνες και εμπειρίες. Έχει εργαστεί σε πολυβραβευμένα εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως το Βαρούλκο, τη Σπονδή που αποτελεί ένα εστιατόριο-σχολή, για τη νέα γενιά των μαγείρων, στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο Epicure του Παριζιάνικου Hotel Bristol στο πλευρό του του μεγάλου chef Eric Frechon, στο διάστερο Sea Gril Michelin στις Βρυξέλλες δίπλα στον chef Yves Mattagne, στη Χύτρα, το Water Restaurant του ξενοδοχείου Sani Asterias Suites, το Life Gallery, το Cash κ.ά.. Έχει τιμηθεί με Χρυσό Σκούφο από το 2007 έως και το 2019 ανελλιπώς, και τα δυο τελευταία χρόνια έχει λάβει δυο βραβεύσεις για την «Καλύτερη Ελληνική Κουζίνα» ενώ σήμερα η σύγχρονη γευστική αισθητική του αποτυπώνεται στα πιάτα του εμβληματικού Βαρούλκο με 1 αστέρι *Michelin στον Πειραιά, στο οποίο είναι σεφ ενώ συνεχίζει με πάθος και αγάπη να υπηρετεί τη μαγειρική τέχνη.