1

Νομικές εξελίξεις που ενδιαφέρουν την επιχείρησή σας

Στόχος μας η παροχή μίας συνοπτικής και κατανοητής παρουσίασης για σημεία-κλειδιά του πλαισίου λειτουργίας ενός καταστήματος, εξετάζοντας επιγραμματικά τα πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν μία επιχείρηση, όπως το νέο νομικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα, οι άδειες μουσικής, ζητήματα αγορανομικής νομοθεσίας, μισθωτήρια κ.α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

Βασίλης Καρκατζούνης, Chief Legal Officer, Law spot

Hotel du Lac, Κ. Παπούλια & Ικκου, στα Ιωάννινα, 452 21

Τρίτη 25 Ιουνίου 11:00 – 13:00

Βασίλης Καρκατζούνης Chief Legal Officer, Law spot | Bιογραφικό

H Lawspot αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα νομικής πληροφόρησης και αναζήτησης νομικών υπηρεσιών στο ελληνικό διαδίκτυο. Προσφέρει σε όλους τους πολίτες άμεση πρόσβαση στη νομοθεσία, απλά διατυπωμένες πληροφορίες σχετικά με νομικά ζητήματα της καθημερινότητας και τη δυνατότητα εύρεσης σχετικών δικηγόρων αλλά και πολυεπίπεδη πρόσβαση σε μία διαρκώς αναπτυσσόμενη νομική βάση πληροφοριών με μοναδικά εργαλεία νομικής έρευνας.

Η κουζίνα έχει τον πρώτο ρόλο: τάσεις, γεύσεις, οργάνωση, άνθρωποι

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν θέματα όπως η σημασία του concept για το σχεδιασμό ενός menu, η κατάρτιση θέσεων και απαιτούμενου αριθμού προσωπικού κουζίνας, η επιλογή και η εκπαίδευση του, ο έλεγχος των κέντρων κόστους, η χωροταξία και η επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού σε μηχανήματα και είδη εστιατορίου, η αναζήτηση πρώτων υλών κατάλληλων για τη δημιουργία των συνταγών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

Ανδρέας Λαγός, Nomad Chef

Hotel du Lac, Κ. Παπούλια & Ικκου, στα Ιωάννινα, 452 21

Τρίτη 25 Ιουνίου 13:30 – 15:30

Ανδρέας Λαγός Nomad Chef | Bιογραφικό

Έχοντας περάσει ένα μεγάλο μέρος της επαγγελματικής του ζωής μέσα σε κουζίνες εστιατορίων, ο nomad chef Ανδρέας πιστεύει ότι το φαγητό αφορά στην επικοινωνία, στο να μοιράζεσαι, να περνάς καλά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο και έμαθε από μικρός να εκτιμά τα αγνά φρέσκα υλικά και τις καθαρές γεύσεις. Σπούδασε μαγειρική στην Αθήνα και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στη Γαλλία και την Αμερική. Η καριέρα του άλλαξε πορεία όταν αποφάσισε να «ταξιδέψει» έξω από τα στενά όρια της κουζίνας ενός εστιατορίου, με στόχο να προωθήσει τη δική του φιλοσοφία για τη μαγειρική και το φαγητό και να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, εκδόσεων αλλά και εμφανίσεων στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία του στην Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία μέσα από συνεργασίες με διακεκριμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Η απλότητα, ο σεβασμός στις πρώτες ύλες και η χρήση εποχικών υλικών αποτελούν προτεραιότητα του όταν σχεδιάζει και επιμελείται ένα μενού. Η φιλοσοφία του για τη μαγειρική, απλή και ξεκάθαρη, όπως μια κλασική συνταγή...

Το κρασί στην επιχείρησή σας

· Βασικές Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών
· Βασικές Ελληνικές Ονομασίες Προέλευσης (Π.Ο.Π)
· Γευστική δοκιμή και χαρακτηριστικά 2 λευκών ποικιλιών (Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο) και 2 ερυθρών ποικιλιών (Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο)
· Διαλέγω το στυλ κρασιού ανάλογα με το σημείο κατανάλωσης του...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

Ανδρέας Ματθίδης, Sommelier - Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

Hotel du Lac, Κ. Παπούλια & Ικκου, στα Ιωάννινα, 452 21

Τρίτη 25 Ιουνίου 16:00 – 18:00

Ανδρέας Ματθίδης Sommelier | Bιογραφικό

Εργάζεται στην Β.Σ. Καρούλιας από τον Ιούνιο του 2008 ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Οίνων και Ποτών. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (πρώην ΑΣΤΕΡ), καθώς επίσης απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), και πρόσφατα απόφοιτος Diploma WSET (Wine & Spirits Educational Trust) Αγγλίας.

H οργάνωση ενός επιτυχημένου μπαρ σε 10 απλά βήματα!

· Σωστή εύρεση και αξιολόγηση του κατάλληλου concept
· Επίλεξε την ταυτότητα σου και μείνε πιστός στο αρχικό πλάνο
· HR management: ορθή επιλογή ανθρώπινου δυναμικού
· Εκπαιδευμένο και εξιδεικευμένο προσωπικό
· Location-Location-Location
· Ήγετης και τα βασικά χαρακτηριστικά του
· Menu engineering
· Οργάνωση Bar
· Διαχείριση φύρας και βιωσιμότητα
· Τεχνικές για σωστή miss en place στο bar για επιτυχημένα γευστικά και οικονομικά αποτελέσματα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

Σπύρος Κερκύρας, CEO της Bar Solutions

Hotel du Lac, Κ. Παπούλια & Ικκου, στα Ιωάννινα, 452 21

Τρίτη 25 Ιουνίου 18:30 – 20:30

Σπύρος Κερκύρας CEO της Bar Solutions | Bιογραφικό

Ο Σπύρος Κερκύρας γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα όπου κατοικεί και εργάζεται μέχρι σήμερα. Οι σπουδές του είχαν ως αντικείμενο το Hotel & Bar Management καθώς και την επαγγελματική μαγειρική. Παράλληλα επί σειρά ετών παρακολούθησε τα πιο εξειδικευμένα σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό γύρω από τα αποστάγματα, την τέχνη του επαγγελματικού Bartending, Beverage Cost και Bar Consulting, δίπλα σε καταξιωμένους και παγκόσμιας φήμης Bar Guru’s and Mixologists. H Επαγγελματική του σταδιοδρομία αναφορικά με την Τέχνη του Bar Tending δρομολογείται χρονολογικά από το 1998. Είναι ιδιοκτήτης της ‘’Bar Solutions’’ (εταιρία Bar Consultancy και οργάνωσης κοινωνικών και εταιρικών εκδηλώσεων) και του γνώστού Cocktail Bar 42.Barstronomy.Athens στο Σύνταγμα. Είναι συνιδιοκτήτης του restaurant bar Hide & Seek, καθως και των Tiki Bar Hono&Lulu στις Σπέτσες και Branco στο Resort Costa Navarino. Με πάθος για την δουλειά του ταξιδεύει και εξελίσσεται διαρκώς, φέρνει νέες ιδέες αναβαθμίζοντας την Ελληνική Bar Σκηνή και παρέχει γνώσεις και εκπαίδευση σε γνωστά Cocktail Bar της Ελλάδας και όχι μόνο.

Συμπλήρωσε τη φόρμα για να λάβεις μέρος στα σεμινάρια

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Η εταιρεία ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ, σεβόμενη τα προσωπικά σας δεδομένα, διατηρεί όλες τις πληροφορίες που σας αφορούν σ’ ένα ασφαλές κεντρικό σύστημα, συμμορφούμενη προς τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και προς την σχετική ελληνική νομοθεσία.

Η ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ θα χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα για τους εξής σκοπούς: ενημέρωση για προϊόντα, υπηρεσίες, προωθητικές ενέργειες, προσφορές, εκδηλώσεις και διαγωνισμούς, μέσω email, φυλλαδίων, newsletter, sms, τηλεφώνου και άλλων ηλεκτρονικών μέσων. Επίσης τα δεδομένα σας θα χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς και στατιστικούς σκοπούς. Για όλους τους ανωτέρω σκοπούς ενδέχεται να κριθεί απαραίτητη η διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε συνεργαζόμενη εταιρεία.

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσετε τη δοθείσα δια της παρούσας συγκατάθεσή σας, επικοινωνώντας με την εταιρεία μας στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: privacy@metro.com.gr