Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Θέατρο: 4 Μυστικά επιτυχίας για την ώρα της χειμερινής αυλαίας!

Η φθινοπωρινή σεζόν ξεκίνησε και η διασκέδαση στα beach bar και τα παραλιακά μέρη δίνει τη σκυτάλη σε λιγότερο καλοκαιρινές επιλογές. Μία από αυτές είναι και το θέατρο. Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας προετοιμασίας για τους θιάσους και για τους συντελεστές των παραγωγών. Και για τους ίδιους τους χώρους του θεάτρου όμως, αυτές οι εβδομάδες του φθινοπώρου είναι μια πολύ παραγωγική στιγμή. Είναι ώρα για φρεσκάρισμα και ανανέωση!

 

Διαβάστε 4 μυστικά για να προετοιμάσετε σωστά το θέατρό σας για μια επιτυχημένη χειμερινή σεζόν:

1. Ανανεώστε τους χώρους. Ελέγξτε τις ανάγκες των χώρων του θεάτρου και καταγράψτε τυχόν προσθήκες, επισκευές ή αντικαταστάσεις που μπορεί να χρειάζονται. Για παράδειγμα, τα καθίσματα στην πλατεία φθείρονται εύκολα και ίσως χρειάζεται να αλλάξετε σε μερικές το ύφασμα. Επίσης, επιβεβαιώστε την ορθή λειτουργία των φωτιστικών μέσων και των ηχείων. Ένα φρεσκάρισμα στο χρώμα των τοίχων και των επίπλων θα φωτίσει και θα ανανεώσει το χώρο χωρίς πολλά έξοδα. Φυσικά, αν διαθέτετε ικανοποιητικό budget, μπορείτε να προγραμματίσετε τώρα μια μεγαλύτερης κλίμακας ανακαίνιση της αίθουσάς σας.

2. Βελτιώστε τις αίθουσες αναμονής. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στην κύρια αίθουσα, όμως πολύ συχνά την παράσταση για το κοινό «κλέβουν» οι βοηθητικοί χώροι. Σε αυτούς, οι θεατές παραμένουν συνήθως αρκετή ώρα, έτσι αξίζει να εστιάσετε στις αίθουσες αυτές, με σκοπό να βελτιώσετε το προφίλ της επιχείρησής σας. Αξιοποιήστε λοιπόν τους τοίχους τοποθετώντας βιτρίνες και πάνελ για αφίσες. Εκεί θα εκθέσετε αναμνηστικά από παλιές παραστάσεις, αλλά και διαφημίσεις για τις προσεχείς θεατρικές παραγωγές.

3. Δώστε βάση στο κυλικείο σας. Το κυλικείο είναι η αγαπημένη στάση των θεατών σας πριν την παράσταση. Προμηθευτείτε από τα Metro Cash & Carry όλα τα απαραίτητα όπως νερό, αναψυκτικά, χυμούς, αλκοολούχα, σνακς, κρύα σάντουιτς αλλά και τσάι σε διάφορες γεύσεις και ποικιλίες, ζεστή σοκολάτα και όλα όσα θα κάνουν τη διαφορά και θα μαγνητίσουν το κοινό πριν την παράσταση. Επίσης, δώστε βάση και στην ανανέωση του χώρου του κυλικείου.

4. Διορθώστε τη λειτουργικότητα. Αξιοποιήστε έξυπνα κάθε τετραγωνικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού σας. Τα θέατρα δέχονται μεγάλο αριθμό θεατών καθημερινά. Η εσωτερική αρχιτεκτονική των σύγχρονων κτιρίων είναι ειδικά μελετημένη, ώστε αυτά να φιλοξενούν πολύ κόσμο. Ωστόσο τα παλιότερα θέατρα συχνά πάσχουν στον τομέα αυτό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός στους διαδρόμους και στην έξοδο, αλλά και ατελείωτες ουρές στις τουαλέτες και στο κυλικείο. Μια ριζική ανάπλαση του χώρου είναι μεγάλη υπόθεση, όμως ενόψει της νέας σεζόν μπορείτε να πραγματοποιήσετε μικροπαρεμβάσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργικότητα των χώρων σας. Ζητήστε τη συνδρομή ενός τεχνικού και εξετάστε μαζί έξυπνες λύσεις, όπως μια διαπλάτυνση των διαδρόμων, κάποια αλλαγή της εξόδου ή την προσθήκη ενός επιπλέον μπάνιου. Τέλος, δώστε έμφαση στην εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με κατασκευή ραμπών και άλλων βοηθητικών μέσων.