Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ο καιρός της αποτοξίνωσης

Το ζήτημα της υπερβολικής κατανάλωσης κρέατος και λιπαρών τροφών στις περιόδους των γιορτών είναι πλέον συχνό φαινόμενο. Όπως και εκείνο της αποτοξίνωσης, που πρέπει να ακολουθήσει αμέσως μετά. Πώς όμως μπορείτε να βοηθήσετε τους πελάτες σας, με τη διαδικασία της αποτοξίνωσης; 

 

Με μέτρο…
Η αποτοξίνωση συνδέεται συνήθως με γεύματα πιο ελαφριά και ολιγοθερμιδικά. Επίσης, ο περιορισμός του αλατιού, των μπαχαρικών, αλλά και των τηγανιτών, είναι απαραίτητος για να μπορέσει ο οργανισμός να αποβάλλει τις βλαβερές τοξίνες, από την υπέρμετρη κατανάλωση ζωικών προϊόντων που έχει προηγηθεί.

Λαχανικά
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η κατανάλωση λαχανικών που ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών μπορεί να ωφελήσει το σύστημα του ήπατος.  Μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, λαχανίδες, ρέβες (ραπάνια) και λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν σουλφαραφάνη, μια ένωση που ρυθμίζει τις διαδικασίες καθαρισμού του συκωτιού. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για τις αγκινάρες, έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό, αλλά και τα άγρια χόρτα, ειδικά τα πικρά.

Βιολογικά προϊόντα
Επιλέξτε βιολογικά προϊόντα. Φρούτα και λαχανικά, από πιστοποιημένες καλλιέργειες, τα οποία δεν περιέχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και είναι πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά.    

Ω3 λιπαρά
Επίσης, τα αφρόψαρα, έχουν θέση στην αποτοξίνωση, διότι δεν περιέχουν βαρέα μέταλλα και είναι πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα, που ωφελούν πολύπλευρα τον οργανισμό.

Φρούτα
Από τα υλικά για το detox menu σας δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα φρούτα, τα οποία και αυτά συμβάλλουν στην κάθαρση του οργανισμού. Ένας χώρος εστίασης οφείλει αυτές τις ημέρες να τους δώσει περισσότερο «χώρο», είτε στο πρωινό, είτε στο επιδόρπιο, μετά μάλιστα την αναμενόμενη υπερκατανάλωση μελομακάρονων και κουραμπιέδων! 

Με βάση τα παραπάνω υλικά, μπορείτε να ετοιμάσετε και να εντάξετε στο menu σας υγιεινά πιάτα, που θα βοηθήσουν στην αποτοξίνωση και επιφέρουν ένα άμεσο αίσθημα ευεξίας στους πελάτες σας.

Ιδέες για το detox menu σας:

  • Χυμός πράσινων λαχανικών με λάιμ και λεμόνι
  • Πράσινο smoothie με ακτινίδιο, πράσινο μήλο και ξινόγαλο λίγων λιπαρών
  • Χορτόσουπα με μπρόκολο, κρεμμύδι και σκόρδο
  • Λαχανάκια Βρυξελών στο πήλινο με γιαούρτι λίγων λιπαρών
  • Παραδοσιακό λαχανόρυζο με ντοματίνια
  • Σαλάτα με ρέβα, λάχανο, καρότο και παντζάρι
  • Σουφλέ κολοκυθάκι με Κατίκι Δομοκού
  • Γαύρος στο φούρνο με σκόρδο και φρέσκια ντομάτα
  • Άγρια χόρτα με σος μελιού και ξηρούς καρπούς.
  • Άγριες Αγκινάρες αλά πολίταΦρουτοσαλάτα με ωμούς ξηρούς καρπούς
Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο

deipno-chef.jpg