Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ποτήρι κρασί: Η must επιλογή της εποχής!

Είναι γεγονός ότι τελευταία πολλοί πελάτες προτιμούν να παραγγείλουν σε εστιατόρια, μπαρ και μπιστρό ένα μεμονωμένο ποτήρι κρασί αντί για ολόκληρο το μπουκάλι. Είναι μια νέα τάση που υπάρχει έντονα και στο εξωτερικό, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές έχουν ωφεληθεί από αυτήν την επιλογή.

 

Ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να γευτεί διάφορα είδη κρασιού αφού δεν περιορίζεται σε ένα μόνο είδος όπως γίνεται με την παραγγελία του μπουκαλιού κι αυτό του δημιουργεί ελευθερία στις επιλογές του.

Επίσης νιώθει άνετα να παραγγείλει ακόμα κι ένα ακριβό κρασί, χωρίς να πιέζεται από το ρίσκο μη δώσει τα χρήματά του για ένα κρασί που ίσως να μην είναι της αρεσκείας του. Επιπλέον είναι μια βολική επιλογή για μια παρέα που δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ένα είδος κρασιού.

Εκτός όμως από τα οφέλη για τους καταναλωτές, από αυτή την τάση ωφελούνται σημαντικά και οι επιχειρήσεις.

Παρέχοντας τη δυνατότητα για παραγγελία ενός μεμονωμένου ποτηριού κρασιού, αυξάνεται ο αριθμός πωλήσεων σε κρασί γιατί είναι οικονομικά προσιτό σε όλους τους πελάτες.

Η ικανοποίηση που νιώθει ο πελάτης και η ελαστικότητα στις επιλογές που του δίνονται, του δημιουργεί καλή εικόνα για την επιχείρηση και μπορεί να απολαύσει την έξοδό του πίνοντας το αγαπημένο του κρασί.

Με αυτόν τον τρόπο επίσης, μπορεί να κινηθεί η κατανάλωση σε χαμηλής ζήτησης κρασιά και να πουληθούν και οι ακριβές ποικιλίες που δεν είναι πλέον περιζήτητες. Έτσι, μειώνεται το ρίσκο οποιασδήποτε σπατάλης ή ζημίας και μπορεί να αυξηθεί το κέρδος.

Για την καλύτερη εικόνα της επιχείρησης και την ανάδειξη της ποιότητας των υπηρεσιών, το κρασί πρέπει να σερβίρεται μπροστά στον πελάτη και να έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει ότι είναι αυτό που ζήτησε.  Η κατάλληλη ποσότητα σερβιρίσματος στο ποτήρι του κρασιού είναι τα 150 ml αν και αρκετοί είναι αυτοί που είναι πιο γενναιόδωροι και γεμίζουν το ποτήρι έως και 180 ml.

Το μοναδικό ρίσκο για την επιχείρηση καθιερώνοντας το ποτήρι κρασιού είναι η αλλοίωση της γεύσης του μετά το άνοιγμα ενός μπουκαλιού γι’ αυτό και για να διατηρηθεί σωστά το κρασί, χρειάζεται να ακουλουθούνται οι σωστοί τρόποι συντήρησης. Μετά το άνοιγμα οι φιάλες διατηρούνται στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα σε ψυγεία κρασιών, και πρέπει να αποφεύγεται το φως του ήλιου ή οι υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχει επίσης η αντλία αφαίρεσης αέρα από τη φιάλη που αφήνει το κρασί σε κενό αέρος αποτρέποντας το οξυγόνο από το να αλλοιώσει το κρασί. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε αρκετές ανοιγμένες φιάλες και ταυτόχρονα να μπορούμε να σερβίρουμε το κρασί στην σωστή κατάσταση.

Ένας καλός επαγγελματίας είναι ωφέλιμο να γνωρίζει όμως και τις θερμοκρασίες σερβιρίσματος για τα πιο δημοφιλή είδη κρασιού. Κόκκινο κρασί: 17 ˚ C, Λευκό κρασί: 12 ˚ C, Αφρώδες κρασί: 9 ˚ C, Ροζέ κρασί: 11 ˚ C, Γλυκό κρασί 3-5 ˚ C.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε με την πώληση ενός ποτηριού κρασί ξεκινήστε με ποικιλίες που είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών όπως το Pinot Grigio, Sauvignon Blanc,  Chardonnay,  Cabernet Sauvignon, Merlot. Μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα έχουν επίσης οι γηγενείς ποικιλίες όπως το Αγιωργίτικο, το Ξινόμαυρο, το Μοσχοφίλερο και το Ασύρτικο αλλά και πολλές άλλες.