Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Γιάννης Λιόκας

Executive Chef

Γιάννης Λιόκας Executive Chef

article main image

Street Food, μια νέα γαστρονομική τάση, ή απλά ένα γρήγορο φαγητό;

Το street food αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό μέρος της αστικής κατανάλωσης τροφίμων για εκατομμύρια καταναλωτές χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, σε αστικές περιοχές σε καθημερινή βάση.

Όλο και περισσότεροι γνωστοί σεφ ανά το κόσμο ασχολούνται πλέον με το street food, το οποίο συνδέει διαφορετικές κουλτούρες και υλικά με μοναδική γεύση και προέλευση. Πρωτότυποι συνδυασμοί που αντικατοπτρίζονται σε κάθε μπουκιά, ταξιδεύοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Έτσι πια όταν λέμε γρήγορο φαγητό δεν σημαίνει πάντα πως εννοούμε κάτι πρόχειρο και απλοϊκό. Οι άριστες πρώτες ύλες είναι η βάση για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Παραδείγματα street food κουζίνας που έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι εκτός από το παραδοσιακό σουβλάκι και τυλιχτό είναι, τα burgers, το sushi, τα bao buns, τα tacos ,τα poke bowls, τα φαλάφελ αλλά και άλλα πιο καινοτόμα concepts street food φαγητού που χρησιμοποιούν τεχνικές υψηλής μαγειρικής και παντρεύουν υλικά και εθνικές κουζίνες.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε κάποια tips που θα μας κάνουν να διαφοροποιηθείτε σε μία τόσο αναπτυσσόμενη γαστρονομική τάση.

Εξειδικεύστε το μενού σας πάνω σε ένα τύπο street food ώστε να γίνεται γνωστός για αυτό και προσαρμόστε την τιμολογιακή σας πολιτική ανάλογα με την περιοχή αλλά και με το προϊόν για να είστε ανταγωνιστικοί.

Τοποθετήστε τον χώρο της κουζίνας σε σημείο εμφανές ώστε το τελικό στάδιο των παρασκευών σας να γίνεται μπροστά στον πελάτη και προσθέστε στο μενού σας βιολογικά υλικά και παρασκευές vegetarian και vegan.

Τέλος, διαφοροποιήστε το μενού σας από τον ανταγωνισμό και κάντε έρευνα για άριστες πρώτες ύλες, χωρίς όμως να ξεχνάτε τα θέλω του καταναλωτή.