Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Σπύρος Κερκύρας

Bar Solutions

Σπύρος Κερκύρας Bar Solutions

article main image

Cocktail Delivery: Όχι απλά trend… Mία ευκαιρία για την εστίαση!

Εδώ και πολλά χρόνια η εστίαση έχει στη διάθεσή της ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πωλήσεων, που δεν είναι άλλο από την παράδοση κατ’ οίκον - ή όπου αλλού - το γνωστό σε όλους μας delivery. Ενώ μέχρι τώρα είχαμε συνυφασμένη τη συγκεκριμένη υπηρεσία με το φαγητό ή τον καφέ μας, αφενός η νέα τάξη πραγμάτων και αφετέρου η συνεχής ανάγκη για σύμπλευση με τις καινούριες τάσεις της αγοράς, που μας συστήνονται με ραγδαία ταχύτητα, θέλει αυτό το κανάλι πωλήσεων να αποτελεί πλέον πολύτιμο εργαλείο και  για τους επιχειρηματίες των bars. Έτσι, λοιπόν, είτε έχουμε στόχο να αυξήσουμε τα έσοδά μας, είτε να διευρύνουμε την παροχή υπηρεσιών που προσφέρουμε και να ενισχύσουμε τη δημοτικότητα των cocktails μας, η υπηρεσία του delivery είναι η λύση.

 

Ας δούμε παρακάτω με ποια βήματα, θα αποκομίσουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα και θα συστήσουμε την υπηρεσία αυτή στους επισκέπτες μας με όσο το δυνατόν πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο, ιδίως για τους ίδιους.

  • Μελετάμε τα cocktails μας και δημιουργούμε ένα κατάλογο με τα πιο δημοφιλή αλλά και αυτά που η σύνθεσή τους ευνοεί τη μεταφορά τους. 
  • Ορίζοντας τις τιμές θα πρέπει να συνυπολογίσουμε όχι μόνο το κοστολόγιο αλλά και την κερδοφορία. Καλό θα είναι να λάβουμε υπόψη και τις τιμές του ανταγωνισμού.
  • Επιλέγουμε σοφά τη συσκευασία λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές περιπτώσεις παράδοσης, δηλαδή εάν πρόκειται για ατομική, 1, 1 ½, 2 ή 3 λίτρων και επενδύουμε σε κατάλληλες λύσεις που θα συντηρήσουν τα cocktails και θα τα οδηγήσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.  Ισοθερμικές τσάντες και vacuum sealed blocks πάγου θα προφυλάξουν τα cocktails τα οποία προσφέρουμε σε tetrapak, γυάλινα μπουκάλια, ασκούς ή μεταλλικά containers διαφόρων μεγεθών, τηρώντας ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Ο τόπος παράδοσης και πόσο κοντά βρίσκεται στο χώρο μας, θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη για την επιλογή της συσκευασίας μεταφοράς
  • Δημιουργούμε, με τον κατάλληλο συνεργάτη, συσκευασίες με το logo της επιχείρησης και προσθέτουμε προσωπικές πινελιές που θα κάνουν τη συσκευασία μας να ξεχωρίζει.
  • Αποφασίζουμε τους τρόπους παράδοσης με βάση το κόστος τους. Έχουμε την επιλογή για in – house delivery, με δικούς μας συνεργάτες και μέσα – και τότε υπολογίζουμε αν θα χρησιμοποιούνται μηχανές ή αυτοκίνητα,  ή τη συνεργασία με κάποια διαδικτυακή εφαρμογή delivery, δηλαδή αναθέτοντάς την υπηρεσία σε εξωτερικούς συνεργάτες. Υπάρχει πάντοτε η λύση του συνδυασμού των δύο.
  • Σχεδιάζουμε ένα εύχρηστο και απλό σύστημα παραγγελιών και παρέχουμε εύκολους και ανέπαφους τρόπους πληρωμής, προς διευκόλυνση των επισκεπτών μας.
  • Προωθούμε την υπηρεσία Cocktail Delivery μέσω των social media με τακτική παρουσία.
  • Θεσπίζοντας “Cocktail of the Week”, διαχειριζόμαστε τις προμήθειές μας, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών μας με νέες γεύσεις και παράλληλα προσελκύουμε  νέο κοινό.
  • Είμαστε πάντοτε ενήμεροι για την Κείμενη Νομοθεσία και τους Υγειονομικούς Κανονισμούς και δεν παραλείπουμε να τους συμπεριλάβουμε στους ΄Όρους και Προϋποθέσεις’ που αποδέχεται ο επισκέπτης κατά την τοποθέτηση της παραγγελίας.
  • Συνοδεύουμε τα Cocktails με γραπτές και σαφείς οδηγίες κατανάλωσης και συντήρησης, συνιστώντας την κατανάλωση, ιδανικά εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, αφού κατά την παρασκευή τους δεν έχει γίνει χρήση πρόσθετων συντηρητικών και χρωστικών ουσιών και μόνος συντηρητής είναι η ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες.
  • Αποφεύγουμε όσο το δυνατόν τη χρήση πούλπας ή φρέσκων φρούτων και χυμών, διότι επέρχονται σε διαδικασία ζύμωσης μετά από κάποιες ώρες. Το ίδιο ισχύει και για άλλα ευαίσθητα υλικά όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή το αυγό που ενέχουν κίνδυνο δηλητηρίασης.
  • Συμβουλευόμαστε τα F&B στατιστικά στοιχεία μας, τακτικά, έτσι ώστε να ξέρουμε ποιες ημέρες είναι πιο εμπορικές, ποιες προτάσεις πιο κερδοφόρες και τι αναπροσαρμογές χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε.
  • Ζητάμε feedback από τους καταναλωτές για την υπηρεσία και το λαμβάνουμε υπόψη μας με τη δέουσα προσοχή.
  • Συνδυάζουμε δύο κανάλια πωλήσεων, αυτά του delivery και του cross selling και ετοιμάζουμε εμπνευσμένα boxes που περιέχουν cocktails συνδυασμένα με πλατό τυριών – και εδώ με τη μέθοδο vacuum sealed - και φρούτων,  κρύα ή ζεστά ορεκτικά, φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας ή ακόμα και πλήρες μενού.
  • Ετοιμάζουμε kit που περιέχουν το προ - συσκευασμένο cocktail μας και αεροστεγώς συσκευασμένες γαρνιτούρες, blocks πάγου, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτες και το ανάλογο ποτήρι σερβιρίσματος, προσφέροντας μία εξαιρετική πρόταση δώρου προσαρμοσμένη στην προσωπικότητα του παραλήπτη.