Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ιωάννης Παρίκος

Executive Chef

Ιωάννης Παρίκος Executive Chef

article main image

Ελληνικό πρωινό: Ο καλύτερος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας

Τα τελευταία χρόνια μια νέα τάση κάνει δυναμικά την εμφάνιση της στο χώρο της ελληνικής γαστρονομίας, και είναι το ελληνικό πρωινό. Είναι μια κίνηση τόσο στον επισιτιστικό κλάδο, αλλά κυρίως στον ξενοδοχειακό, που επιδιώκει να εντάξει στα μενού τον πλούτο της ελληνικής διατροφής.

Τα οφέλη από αυτή την τάση είναι τεράστια και καλό θα ήταν να είχε ξεκινήσει νωρίτερα. 

  • Ο επισκέπτης μαθαίνει μέσω του πρωινού, του πιο σημαντικού γεύματος, τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, με αποτέλεσμα να  συμβάλει στην αύξηση της ζήτησης των τοπικών προϊόντων.
  • Εντάσσει τις επιχειρήσεις που δημιουργούν ελληνικό πρωινό σε ένα ευρύτερο δίκτυο συνεργατών και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες.
  • Οι επισκέπτες ενθουσιάζονται κάθε φορά που γεύονται τοπικά εδέσματα, όπως μια μπαζίνα , μια φουρτάλια, μια λαδένια, αντί για κρουασάν, porridge και scrambled eggs. Οι χώροι που σερβίρουν ελληνικό πρωινό το αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους και προβάλλονται τόσο μέσα από αυτές, αλλά και από τα social media των επισκεπτών
  • Δημιουργούνται  γευστικές αναμνήσεις στο πελατολόγιο μας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις διακοπές τους και επιτυγχάνεται τόσο η διαφήμιση της χώρας μας, αλλά και η επιστροφή των τουριστών σε αυτή.
  • Το ελληνικό πρωινό είναι στηριγμένο πάνω στη μεσογειακή διατροφή που αποδεδειγμένα είναι η πιο ισορροπημένη διατροφή. Όσπρια, ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, λαχανικά, φρούτα κ.α  είναι υλικά που θα πρέπει να απαρτίζουν τα μενού των πρωινών μας, και θα πρέπει να ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας για τα οφέλη που αποκομίζουν από ένα μεσογειακό πρωινό.