Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Σπύρος Κερκύρας

Bar Solutions

Σπύρος Κερκύρας Bar Solutions

article main image

Menu Engineering

Η επαγγελματική κάρτα ενός καταστήματος εστίασης είναι το μενού του και όσο πιο καλοσχεδιασμένο είναι, έρευνες δείχνουν πως μπορεί να αυξήσει κατά 25% τις πωλήσεις μας.

 

Ας δούμε τι σημαίνει αυτό στην πράξη.

Μελέτες μας έχουν δείξει πως ο επισκέπτης δεν συμβουλεύεται το μενού για πάνω από τρία λεπτά κατά μέσο όρο, για το λόγο αυτό αποφεύγουμε τις πολλές σελίδες που προκαλούν σύγχυση και αναποφασιστικότητα, τις σύνθετες περιγραφές και τις ξένες λέξεις και ορολογίες που δεν χρησιμοποιούνται συχνά και δε μπορούν εύκολα να κατανοήσουν οι επισκέπτες.

Κατά τη δημιουργία του μενού μας ενημερωνόμαστε για τις παγκόσμιες νέες τάσεις στο χώρο, έτσι ώστε να πρωτοπορούμε, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες μας.

Φροντίζουμε η αισθητική και το στυλ του μενού να είναι ανάλογο με το ύφος του καταστήματός μας καθώς και προσαρμοσμένο στην αγορά που επιχειρούμε.

image02.jpg

Γράφουμε τα σερβιρίσματα που θέλουμε να προωθήσουμε, μέσα σε πλαίσιο, με διαφορετικό χρώμα, έντονα γράμματα ή ακόμα και κάποιο συνοδευτικό μήνυμα και φωτογραφία.

Αποφεύγουμε να σημειώνουμε το είδος νομίσματος στην τιμή, καθώς είναι κάτι που αγχώνει τον επισκέπτη. Επίσης δεν τοποθετούμε τα προϊόντα μας με αύξοντα ή φθίνοντα αριθμό (τιμής), κάτι που ενδέχεται να τον οδηγήσει να επιλέξει το πιο οικονομικό.

Χρησιμοποιούμε σύμβολα για να υποδείξουμε αν τα σερβιρίσματά μας είναι γλυκά, ξινά, καυτερά, πικρά κ.τ.λ.

Οι συνεργάτες μας στο service, θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά το περιεχόμενο του μενού και να είναι εκτός από εκπαιδευμένοι, καθημερινά ενημερωμένοι για πιθανές αλλαγές, ελλείψεις αλλά και προϊόντα που θέλουμε να προωθήσουμε καθώς επίσης φροντίζουμε να έχουν άριστη επικοινωνία με τους συνεργάτες μας στο μπαρ και την κουζίνα.