Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Αθανασία Γιαννούλα

Δικηγόρος Αθηνών, LLM

Αθανασία Γιαννούλα Δικηγόρος Αθηνών, LLM

article main image

Νόμιμη χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων: Τι απαιτείται να κάνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος;

Τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιφέρει η Covid-19 εποχή, μεταξύ άλλων, και στις ώρες λειτουργίας των καφέ-μπαρ και των εστιατορίων, οδηγούν στην ανάγκη για την όσο το δυνατόν πιο αποδοτική λειτουργία τους κατά το επιτρεπόμενο ωράριο. Η χρήση μουσικής αποτελεί σίγουρα μία σημαντική παράμετρο για την προσέλκυση πελατών, για την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να φροντίσουν εύκολα.

 

Τι απαιτείται, λοιπόν, για τη νόμιμη χρήση μουσικής ή μουσικών οργάνων;

  • Βασική άδεια μουσικής
    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν σχετική δήλωση, η οποία θα περιλαμβάνεται στην γνωστοποίηση λειτουργίας του καταστήματος.
    Σημειώνεται ότι η απλή αυτή δήλωση στη γνωστοποίηση λειτουργίας του καταστήματος καλύπτει τη νόμιμη χρήση μουσικής μέχρι τις 23:00 μ.μ. κατά τη θερινή περίοδο και μέχρι τις 22:00 μ.μ. κατά την χειμερινή.
  • Άδεια παράτασης ωραρίου
    Για τη νόμιμη χρήση μουσικής μετά τις 23:00 μ.μ. ή τις 22:00 μ.μ., αντίστοιχα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν και να λάβουν από το αρμόδιο τμήμα του κάθε Δήμου άδεια παράτασης ωραρίου μουσικής. Επισημαίνεται ότι στην πλειονότητα των Δήμων, για τη λήψη της παράτασης, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να βεβαιωθεί από μηχανικό ότι η ένταση της μουσικής δεν ξεπερνάει τα 80 DB, καθώς και να μην υπάρχουν αρρύθμιστες οφειλές στον Δήμο. 

Τα παραπάνω απλά βήματα είναι αναγκαία για να αποφύγουν οι επιχειρηματίες τόσο διοικητικές, όσο και ποινικές κυρώσεις για τη μη νόμιμη χρήση μουσικής στα καταστήματά τους.