Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ιωάννης Παρίκος

Executive Chef

Ιωάννης Παρίκος Executive Chef

article main image

Street food - Όχι μόνο μία τάση, αλλά πηγή κερδοφορίας

Street food - Όχι μόνο μία τάση, αλλά πηγή κερδοφορίας

Τα τελευταία χρόνια, το τοπίο στο φαγητό του δρόμου αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και ξεφεύγει από το παραδοσιακό τυλιχτό σουβλάκι και το burger. Πλέον οι street food κουζίνες στη χώρα μας, ιδίως με την πολυπολιτισμικότητα των αστικών περιοχών, προσφέρουν επιλογές για φαγητό από όλα τα μέρη του κόσμου. 

Το street food δεν είναι πλέον απαραίτητα ένα γρήγορο φαγητό. Όλο και περισσότεροι γνωστοί σεφ σε όλο τον κόσμο καθώς και στη χώρα μας, ασχολούνται με το φαγητό στο χέρι, είτε στα διάφορα festivals που διοργανώνονται, είτε σε νέες μικρές επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα street food κουζίνας αποτελούν τα bao buns, τα poke bowls, οι τορτίγιες, το sushi και τα λαχματζούν.

Ας δούμε κάποιες συμβουλές που θα βοηθήσουν μία επιχείρηση street food:

·         Φροντίστε η προετοιμασία των πρώτων υλών και των προϊόντων προς διάθεση να είναι άψογη, έτσι ώστε ο χρόνος παρασκευής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος.

·         Οργανώστε τον χώρο της κουζίνας, έτσι ώστε να μπορείτε να εξυπηρετείτε γρήγορα την πελατεία σας. Μία μικρή αναμονή είναι επιθυμητή μιας και δίνει την εντύπωση ότι κάτι καλό ετοιμάζεται, ωστόσο δε θα έπρεπε να υπάρχουν καθυστερήσεις και μεγάλες αναμονές που προκαλούν τη δυσαρέσκεια του πελάτη.

·         Προσπαθήστε να δημιουργήσετε πιάτα, το τελικό στάδιο των οποίων μπορεί να γίνεται μπροστά στον πελάτη. Το live μαγείρεμα είναι κάτι που αυξάνει την πελατεία και ανοίγει την όρεξη.

·         Το brunch είναι μία τάση που γνωρίζει μεγάλη άνθηση και κερδίζει συνεχώς έδαφος και στη χώρα μας. Βάλτε στο μενού σας επιλογές brunch για να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες.

·         Εξειδικεύστε το μενού σας πάνω σε ένα προϊόν όπως είναι τα bao buns, οι τορτίγες, τα σάντουιτς και τα tacos, που αποτελούν αγαπημένη προτίμηση για μεγάλο μέρος των καταναλωτών.

·         Το street food συνοδεύεται από γευστικές σάλτσες, οπότε φροντίστε να ξεφύγετε από την κλασική μαγιονέζα και κέτσαπ και φτιάξτε δικά σας dressings. Για παράδειγμα, ένα γλυκόξινο chutney κρεμμυδιού με μάνγκο ταιριάζει τέλεια με τραγανό κοτόπουλο και μια σάλτσα ταρτάρ είναι η ιδανική επιλογή για ένα σάντουιτς τόνου.

Ακολουθήστε τις νέες τάσεις της εποχής και τα θέλω των καταναλωτών και εντάξτε στο μενού σας υλικά όπως : gluten free προϊόντα, φυτικά γάλατα, super foods, βιολογικά λαχανικά, προϊόντα με λίγα λιπαρά και κιμάδες από γνωστές ράτσες ζώων τύπου black angus. Επιπλέον, μπορείτε να εντάξετε στο μενού σας κοπές που έχουν μεγάλη απήχηση, λόγω της προβολής τους στα social media.