Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ιωάννης Παρίκος

Executive Chef

Ιωάννης Παρίκος Executive Chef

article main image

Tips για τη δημιουργία επαγγελματικών πιάτων


Tips για τη δημιουργία επαγγελματικών πιάτων

Πλέον η αισθητική ενός γεύματος, παίζει σημαντικό ρόλο στην γνώμη που σχηματίζουν οι πελάτες για ένα χώρο εστίασης.

Είτε πρόκειται για ένα απλό πιάτο είτε για ένα πιο gourmet, η εικόνα του φαγητού θα πρέπει να είναι δελεαστική. Στόχος μας, λοιπόν, πρέπει να είναι η τελειοποίηση της τεχνικής στησίματος και παρουσίασης των πιάτων μας.

Σε αυτό το tip θα μάθουμε για τεχνικές που πρέπει να ακολουθούμε κατά το στήσιμο και την παρουσίαση των πιάτων μας, ώστε να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

  • Απλότητα

Επιλέγουμε τα πιάτα μας να είναι απλά και όχι υπερφορτωμένα. Μια εικόνα με πολλά στοιχεία προκαλεί σύγχυση στο μάτι και χάνεται το βασικό υλικό του πιάτου μας.

  • Εξοπλισμός

Ο σωστός εξοπλισμός είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να κάνουμε εύκολα και σωστά τη δουλειά μας. Κουπ πατ σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, σακούλες ζαχαροπλαστικής, σπάτουλες, μαχαίρια διαφορετικών χρήσεων, αποφλοιωτές λαχανικών είναι μερικά από τα εργαλεία που όλοι πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας.

  • Επιλογή σκεύους

Η επιλογή του κατάλληλου σκεύους για τις δημιουργίες μας είναι πολύ σημαντική. Χρησιμοποιώντας σκεύη με διαφορετικά σχήματα και χρώματα που ταιριάζουν στο ύφος του χώρου μας, εξασφαλίζουμε μία όμορφη παρουσίαση των πιάτων μας και  προκαλούμε το ενδιαφέρον των πελατών. Ωστόσο, προκειμένου να υπάρχει ισορροπία στο αποτέλεσμα, πέρα από τα χρώματα και τα σχήματα, σημαντικό είναι να επιλέγουμε σκεύη με το κατάλληλο μέγεθος για κάθε πιάτο.

  • Υφές και γεύσεις

Τα πιάτα μας θα πρέπει εκτός από όμορφα να είναι και ιντριγκαδόρικα.

Πειραματιζόμαστε με γεύσεις (γλυκό, ξινό, καυτερό) και υφές (τραγανό, πουρές) που ταιριάζουν μεταξύ τους.

Παίζουμε με χρώματα και σχήματα στα υλικά που χρησιμοποιούμε πάνω στα πιάτα μας.

Φυσικά, ο κάθε σεφ μετά από χρόνια εμπειρίας δημιουργεί το δικό του στυλ και την δική του ταυτότητα που τον κάνουν να ξεχωρίζει και να γίνεται αναγνωρίσιμος μέσα από τις δημιουργίες του.

  • Ισορροπία

Η εικόνα των πιάτων μας θα πρέπει να είναι ανάλογη με το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Δίνουμε, λοιπόν, έμφαση στην ποιότητα και την γεύση των υλικών μας και ετοιμάζουμε πιάτα που θα μείνουν αξέχαστα.