Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ιωάννης Παρίκος

Executive Chef

Ιωάννης Παρίκος Executive Chef

article main image

Τοπικά προϊόντα και τουρισμός

Τοπικά προϊόντα και γαστρονομία βοηθούν στο χτίσιμο της τουριστικής κίνησης

Η αυθεντικότητα και ο τοπικός χαρακτήρας της γαστρονομίας αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα για έναν προορισμό που στοχεύει στην τουριστική και γαστρονομική ανάδειξή του. 

Ο τουρισμός και η παραγωγή τοπικών προϊόντων είναι δυο τομείς που συνδέονται και αλληλοεξαρτώνται. Δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν τοπικά προϊόντα που θα είναι πιο ποιοτικά, καλύτερα σε παραγωγή, και ιδανικά για τη δημιουργία νέων αγορών και την ανάδειξη τουριστικών προορισμών.

Πάμε να δούμε όμως τα οφέλη των τοπικών προϊόντων στις επιχειρήσεις μας: 

  • Συνήθως, η τοπική παραγωγή βασίζεται σε εποχικά προϊόντα, τα οποία συγκριτικά με άλλα, είναι πιο γευστικά και ποιοτικά, καθώς  χρειάζονται λιγότερη επεξεργασία και δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. 
  • Για κάθε ευρώ που ξοδεύουμε στην αγορά τοπικών προϊόντων στηρίζουμε την τοπική οικονομία και παραγωγή και κατά συνέπεια τον Έλληνα παραγωγό. Ενισχύουμε, έτσι, την τοπική αγορά και δημιουργούμε μια υγιή αγορά,  διασφαλίζοντας ότι τα χρήματα θα γυρίσουν πίσω στις επιχειρήσεις μας.
  • Χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και προωθώντας τα στα μενού μας, δημιουργούμε αυτό που λέγεται γαστρονομικός προορισμός και αποτελούμε πόλο έλξης για μια μεγάλη μερίδα πελατών που τα αναζητά. 
  • Είναι πολύ σημαντικό μέσα από τις επιχειρήσεις μας, και κυρίως μέσα από αυτές που δραστηριοποιούνται σε τουριστικούς προορισμούς, να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε γευστικές αναμνήσεις που θα καταγραφούν στη μνήμη των πελατών, μέσα από τη χρήση των τοπικών προϊόντων κάθε περιοχής. Έτσι, εξασφαλίζουμε μια επαναλαμβανόμενη πελατεία με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα και τις γευστικές αναμνήσεις.