Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ανδρέας Λαγός

Nomad Chef

Ανδρέας Λαγός Nomad Chef

article main image

Waste management - Δράσεις και οφέλη!

Οι επιχειρήσεις φιλοξενίας και εστίασης απορρίπτουν μεγάλο όγκο τροφής στα σκουπίδια. Το φαγητό έχει αξία και ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων μέσω της εφαρμογής ορθών πρακτικών είναι μονόδρομος.

02.jpg

  • Η μείωση του αριθμού των πιάτων, θα φέρει μείωση στις αγορές, η μείωση στις αγορές θα φέρει τον σωστό έλεγχο των αποθεμάτων και ο έλεγχος των αποθεμάτων θα φέρει εξοικονόμηση χρημάτων.
  • Η διόρθωση των μερίδων (μικρότερες και ουσιαστικότερες) είναι ένας τρόπος για να μειωθούν τα περισσεύματα και να αυξηθεί η κερδοφορία. Το 30% των απορριμμάτων προέρχεται από τα πιάτα των πελατών.
  • Η επαναχρησιμοποίηση των περισσευμάτων αποφέρει κέρδος (η πατατοσαλάτα, η μελιτζανοσαλάτα  είναι δείγματα επαναχρησιμοποιημένων υλικών).
  • Οι σαλάτες, οι σούπες, τα γλυκά παρουσιάζουν  μεγάλη τάση σπατάλης, άρα και τη μεγαλύτερη ευκαιρία για ορθότερη αξιοποίησή τους με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας.

 

  • Κάθε ευρώ που επενδύεται στην πρόληψη της σπατάλης τροφίμων μπορεί να επιφέρει ως και 14 φορές μεγαλύτερη απόδοση, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος στις προμήθειες πρώτων υλών και του κόστους εργασίας.
  • Η τοποθέτηση προϊόντων σε συσκευασίας κενού αέρα, επεκτείνει την διάρκεια ζωής, μειώνει τις οσμές και τον κίνδυνο να επηρεαστούν άλλα προϊόντα.