Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ανδρέας Ματθίδης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

Ανδρέας Ματθίδης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

article main image

Wine Bars online - Ενισχύστε τις πωλήσεις κρασιού ελισσόμενοι στα νέα δεδομένα

Τα Wine Bars στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία έχουν κάνει μια εκπληκτική πορεία και έχουν σαφώς εδραιωθεί πανελλαδικά ως επιχειρήσεις με εξειδίκευση το κρασί και κυρίως την πώληση κρασιού με το ποτήρι. Υπάρχουν Wine Bars που προσφέρουν κρασιά μόνο από τον Ελληνικό Αμπελώνα υπάρχουν όμως και πολλά που καλύπτουν το παγκόσμιο γίγνεσθαι από απλά μέχρι πολύ σπάνια κρασιά.Η λογική που ένας Οινόφιλος επισκέπτεται ένα Wine Bar είναι να δοκιμάσει διάφορα κρασιά χωρίς αναγκαστικά να αγοράσει ολόκληρη τη φιάλη.

 

Τα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της εστίασης λόγω μέτρων σχετικά με τον covid 19 επιτρέπουν σήμερα την λειτουργεία των Wine Bars μόνο για παράδοση κρασιών στο σπίτι.

Υπάρχουν τρόποι που ένα Wine Bar μπορεί να συνεχίσει να έχει τζίρο, κάνοντας πωλήσεις κρασιού σύμφωνα πάντα με τη λογική που είναι χτισμένη η λογική των πωλήσεων με το ποτήρι ακόμη και τώρα που λόγω των μέτρων δεν επιτρέπεται η επιτόπια κατανάλωση. Είναι άλλωστε πολύ σημαντικό να κρατάμε την επαφή με τους πελάτες μας και να δείχνουμε ότι προσπαθούμε για αυτό!

Η πρόταση είναι να προσφέρονται διάφορα θεματικά flights (επιλογές κρασιών) σε μικρές φιάλες για παράδοση στο σπίτι, καλό είναι να συνοδεύονται από κάποιες μικρές περιγραφικές σημειώσεις και ακόμη καλύτερα από κάποιους κατατοπιστικούς χάρτες.  Παραδείγματος χάρη αυτά τα flights θα μπορούσαν να ήταν:

  • Γνωρίστε 1, 2, 3, κλπ περιοχές της Ελλάδας
  • Γνωρίστε 1, 2, 3, κλπ ποικιλίες της Ελλάδας
  • Γνωρίστε 1, 2, 3, κλπ περιοχές οποιασδήποτε άλλης χώρας
  • Δοκιμάστε σπουδαία Ελληνικά κρασιά κάποιας ποικιλίας σε αντιπαραβολή με τα αντίστοιχα μιας άλλης χώρας κλπ

 

01.jpg

Για την επαγγελματική-ποιοτική υποστήριξη είναι απαραίτητο να υπάρχει βέβαια σωστό σύστημα συντήρησης των κρασιών και να βεβαιώνεται από το Wine Bar ότι η μετ-εμφιάλωση των κρασιών σε φιάλες των 187ml γίνεται λίγα λεπτά πριν την παράδοση στο σπίτι και σαφώς η μεταφορά να γίνεται σε ισοθερμικές συσκευασίες.

Αυτή η ενέργεια θα μπορούσε να έχει ακόμη ποιο διευρυμένο χαρακτήρα αν θα υπήρχε δυνατότητα  να γίνει καθοδηγούμενη από το σημείο με online γευσιγνωσία σε προδιαγεγραμμένη ημέρα και ώρα. Τέλος αυτή η πρακτικής θα μπορούσε να φέρει επαναλαμβανόμενες πωλήσεις με τη φιάλη αυτή τη φορά.