Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Σπύρος Κερκύρας

Bar Solutions

Σπύρος Κερκύρας Bar Solutions

article main image

Επιστροφή από την καλοκαιρινή σεζόν με έμπνευση & νέες ιδέες!

Αποτελεί αγαπημένη συνήθεια όλων μας, να γεμίζουμε τις αποσκευές μας  κατά την επιστροφή μας, με τοπικά προϊόντα, που θα παρατείνουν τις αναμνήσεις και θα μας μεταφέρουν γευστικά στον υπέροχο προορισμό που γέμισε τις μπαταρίες μας και μας χάρισε στιγμές ξεγνοιασιάς. Γλυκά κουταλιού, αμυγδαλωτά, λουκούμια, ηδύποτα, χειροποίητα ζυμαρικά, λιαστές ντομάτες, κάπαρη και καπαρόφυλλα, κρίταμος, σταμναγκάθι και βέβαια, αλλαντικά, τυριά και παστά ψάρια, είναι οι δημοφιλέστεροι θησαυροί που επιλέγουμε.

Ωστόσο, όσοι δραστηριοποιούμαστε στην εστίαση, δεν μπορούμε να μη φέρουμε μαζί τις ιδέες και τάσεις που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας.

Fruit - cup cocktails. Μια τάση που, ενώ είναι νέα, δεν είναι καινούρια, μιας και έχει τις ρίζες της στην Αγγλία της Βικτωριανής εποχής, όπου το μείγμα κομμένων φρούτων, μπαχαρικών, gin κυρίως ως βάση και cordials, αποτελούσε το σπιτικό ξεδιψαστικό ποτό των θερμών καλοκαιρινών μηνών. Πίσω στις μέρες μας, το δοκιμάσαμε σε highball εκδοχή, με κύβους πάγου και φύλλα δυόσμου. Μπορούμε να δημιουργήσουμε τη φθινοπωρινή εκδοχή, με μήλα, κολοκύθα, βύσσινα, ξύλα κανέλας, σιρόπι σφενδάμου και βάση ρούμι ή cognac, που θα μας δώσουν το κεχριμπαρένιο χρώμα των φύλλων του φθινοπώρου. Κάνουμε top-up με σόδα, ginger ale, ginger beer ή σπιτική λεμονάδα.

Simple Menus. Μια τάση, που έχουμε γνωρίσει τον τελευταίο χρόνο και συναντήσαμε σε πολλά εστιατόρια το καλοκαίρι. Η ιδέα των μικρών μενού, φαίνεται πως ήρθε για να μείνει, μιας και όλο και περισσότεροι επισκέπτες δεν κρύβουν την προτίμησή τους σε χώρους που προσφέρουν λιγότερα πιάτα, για τα οποία, ωστόσο, φημίζονται, αφού τα ετοιμάζουν με πολύ μεράκι.

Less is More. Η τάση της απλότητας δεν είχε ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλη επιρροή και εξέλιξη. Εδώ έχουμε την υπεροχή των κλασσικών cocktails, των “καθαρών” γεύσεων, των λιτών toppings και pairings και τα “πειραγμένα” κλασσικά, για ένα, ακόμα και οπτικά απέριττο αποτέλεσμα. Από τις εντυπωσιακότερες παρεμβάσεις που γευθήκαμε, αυτή του Crystal Clear  Bloody Mary, που θα ετοιμάσουμε με olive oil vodka, tomato water, θα κάνουμε top-up με σόδα και θα γαρνίρουμε με rim χοντρό-αλεσμένων κόκκων πιπεριού και ανθού αλατιού και μία φέτα αποξηραμένης ντομάτας.

Zero Waste και Environmental Consciousness. Η φιλοσοφία των σερβιρισμάτων και ο προσανατολισμός μας αλλάζει, με σημείο αναφοράς την αξιοποίηση των πρώτων υλών στις αποθήκες και τα ψυγεία μας, στο μεγαλύτερο, εφικτό, ποσοστό (δεν πετάμε τίποτα), με τη μικρότερη φύρα.

Λιγότερη ζάχαρη. Η λευκή ζάχαρη, έχει δώσει τη θέση της στη στέβια, τη ζάχαρη καρύδας, τα σιρόπια αγαύης και σφενδάμου και το άγριο μέλι (manuka honey). Τα οφέλη της αλλαγής, τα καρπωνόμαστε και σε γευστική εμπειρία, αφού όχι μόνο γλυκαίνουν τα σερβιρίσματά μας υγιεινά, αλλά τους αποδίδουν και τις ιδιαίτερες γεύσεις τους.