Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Δημήτρης Σμυρνής

Δικηγόρος, Διευθυντής Νομικής Υπηρεσίας METRO AEBE

Δημήτρης Σμυρνής Δικηγόρος, Διευθυντής Νομικής Υπηρεσίας METRO AEBE

article main image

Επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ για την αγορά θερμαντικών συσκευών από τις επιχειρήσεις εστίασης

Προβλέπεται η επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ για την προμήθεια θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου. 

 

Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις εστίασης, ανεξαρτήτως νομικής μορφής, που λειτουργούν νόμιμα στην ελληνική επικράτεια. Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ είναι οι: 56.10 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, 29.20 Υπηρεσίες καντίνας και 56.30 Δραστηριότητες παροχής ποτών. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικώς μέσω του https://heating-devices.mindev.gov.gr από 4/1/2021 έως 4/3/2021 (ώρα 17:00)

Η επιχορήγηση αφορά στην προμήθεια ενός θερμαντικού σώματος ανά 10 τ.μ. νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και μέχρι 100 ευρώ για κάθε θερμαντικό σώμα χωρίς ΦΠΑ. Σε περίπτωση που ο αριθμός των τ.μ. δεν δικαιολογεί ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων, το ποσό της επιχορήγησης υπολογίζεται με τον αμέσως επόμενο ακέραιο αριθμό θερμαντικών σωμάτων. Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση για ένα χώρο εστίασης ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Καλύπτεται η προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που πραγματοποιήθηκε από την 01/02/2020 και εντεύθεν και πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό ΚΑΔ κατά την ημερομηνία προμήθειας και εξακολουθεί να τον διαθέτει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του προς χρηματοδότηση. 

Δημήτρης Σμυρνής

Δικηγόρος

Διευθυντής Νομικής Υπηρεσίας METRO AEBE