Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Σπύρος Κερκύρας

Bar Solutions

Σπύρος Κερκύρας Bar Solutions

article main image

Επωφεληθείτε από τις εποχικές και τοπικές πρώτες ύλες

Επωφεληθείτε από τις εποχικές και τοπικές πρώτες ύλες

Για όλους εμάς που δραστηριοποιούμαστε στην εστίαση, η ποιότητα των πρώτων υλών αποτελεί την μεγαλύτερη προτεραιότητα και παράλληλα την πρωταρχική μέριμνά μας. Ωστόσο, η διασφάλιση της ποιότητας αλλά και η εξασφάλιση της ποσότητας και της ποικιλίας των πρώτων υλών, συχνά εξαρτάται και  πολλές φορές διακυβεύεται, από μία σειρά παραγόντων – συχνά αστάθμητων. Κάπως έτσι, λοιπόν, αξιοποιώντας, δημιουργικά, τις τοπικές και εποχικές πρώτες ύλες που η χώρα μας παράγει σε αφθονία, αποκτούμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προσφέρουμε μοναδικές, γευστικά και οπτικά, προτάσεις στους επισκέπτες μας. Ας δούμε μαζί πως.

  • Tα ελληνικά εποχικά φρούτα και λαχανικά, των καλοκαιρινών μηνών, καθώς είναι πλούσια σε γεύση, άρωμα και χρώμα, αποτελούν τα ιδανικά συστατικά για μία σειρά σερβιρισμάτων, για όλες τις ώρες και όλα τα γεύματα. 
  1. Το πρωί δημιουργούμε ολόφρεσκα smoothies και χυμούς, infused waters, αρωματισμένα iced teas, φρουτοσαλάτες, super food bowls με πρόβειο γιαούρτι, σύκα, δημητριακά και πετιμέζι και ξηρούς καρπούς.
  2. Όλα τα cocktails, τα spritzer, τα highballs, τα frozen, αποκτούν ελληνική ταυτότητα, αφού μπορούμε να τα “πειράξουμε” και να αξιοποιήσουμε συστατικά όπως το πεπόνι, τα φραγκόσυκα, το ξυλάγγουρο, ακόμα και το ελαιόλαδο, το θρούμπι, την κάπαρη, τον βασιλικό τον μούστο, σε signature και limited edition προτάσεις και φυσικά τα μυρωδάτα λεμόνια στις Margaritas, τα ώριμα βερίκοκα, νεκταρίνια και ροδάκινα στα Daiquiri,  και τις ζουμερές τομάτες στα Bloody Mary. 
  3. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα γλυκά κουταλιού που ετοιμάζουμε με σύκο, περγαμόντο, μελιτζανάκια, ντοματίνια, βύσσινο, αρμπαρόριζα, που είναι πολυχρηστικά, αφού αρωματίζουν και γλυκαίνουν ως cordials τα cocktails, τις σόδες και τις λεμονάδες, συνοδεύουν ιδανικά το γιαούρτι,  τα πλατό ελληνικών τυριών και αλλαντικών, συντροφεύουν το ελληνικό καφέ που πολλοί απολαμβάνουμε, εθιμοτυπικά, τα απογεύματα ή μετά από ένα πλούσιο ελληνικό γεύμα. 
  4. Για ένα ελαφρύ γεύμα που θα συνοδεύσει τα spritzers, το κρασί, ή το ούζο μας, ετοιμάζουμε σαλάτες με καρπούζι και ανθότυρο, ροδάκινα και βανίλιες με καλαθάκι, σταμναγκάθι με ντοματίνια και  φρέσκια μυζήθρα, σπανάκι με σταφύλια, γραβιέρα, πορτοκάλι και σύγκλινο, ρόκα με αχλάδι, γαλοτύρι, καρύδια και μέλι, βλίτα και αμπελοφάσολα με γαύρο ή σαρδέλες, φάβα με χταπόδι, αλμυρό cheesecake με βάση από κριθαροκούλουρο και ελαιόλαδο, κατίκι και μαρμελάδα τομάτας, τραχανότο με καλαμαράκια, ριζότο με μύδια, αρωματισμένο με ούζο.
  5. Τα εποχικά χόρτα αποτελούν ιδανική εναλλακτική στα smoothies, αν θέλουμε ένα μικρό διάλλειμα από το σπανάκι και το kale.  Επίσης,  ετοιμάζουμε χορτόπιτες που συνοδεύουν τέλεια τα ψάρια, το κατσικάκι φούρνου, αλλά και φρικασέ με ροφό ή αρνάκι. 
  • Κλείνοντας, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα τοπικά ψάρια, πουλερικά, κρέατα που προσφέρουν όλα τα ανεπανάληπτα πιάτα των διακοπών και των παραδοσιακών συναθροίσεων του τόπου μας, όπως επίσης το τσίπουρο και τη ρακί μας.