Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Σπύρος Κερκύρας

Bar Solutions

Σπύρος Κερκύρας Bar Solutions

article main image

Κατακτάμε την τέχνη του Street Food με έμπνευση από όλο τον κόσμο

Αν και εξ ορισμού, ως Street Food περιγράφεται το έτοιμο φαγητό – μαγειρεμένο  ή όχι – που πωλείται στο δρόμο, ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο, για άμεση κατανάλωση, οι απανταχού foodies θα συμφωνήσουν πως το Street Food αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα για τους λάτρεις των πολυπολιτισμικών, ή των εκλεκτών φαγητών και ξεφεύγει αισθητά από το συνηθισμένο πλαίσιο ενός απλού, χαλαρού και οικονομικού hot dog ή sandwich. Άλλα κλασσικά και αγαπημένα δείγματα Street Food, είναι τα γνωστά σουβλάκια στον Ισθμό της Κορίνθου, τα κουλούρια Θεσσαλονίκης στους σταθμούς του ηλεκτρικού, αλλά και τα ψητά κάστανα και καλαμπόκια, όπως επίσης το μαλλί της γριάς και οι λουκουμάδες στα πανηγύρια. Το Street Food όμως δεν παραμένει στάσιμο, εξελίσσεται και με πολλή έμπνευση και σεβασμό στις ρίζες του, ήρθε να κατακτήσει τις κουζίνες και τις σάλες της εστίασης, αλλά και πολλά βραβεία σε όλο τον κόσμο.

 Ας δούμε πως θα κατακτήσουμε την τέχνη του Street Food με βασικά εφόδια τις «καθαρές» γεύσεις, τις αυθεντικές πρώτες ύλες και την έμπνευση από όλο τον κόσμο.

  • Aπό την αρχαία Ελλάδα, την Κίνα και τη Ρώμη, δημιουργούμε “ταπεινά” γευστικά πιάτα όπως σούπες, με κάθε λογής συστατικό, όπως λαχανικά, φασόλια, κοφτό μακαρόνι ή τραχανά και μικρά κομμάτια – leftovers στην πραγματικότητα – κοτόπουλου, μοσχαριού ή ψαριού. Συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί.
  • Από το Μεξικό, φέρνουμε στα τραπέζια και τις μπάρες μας τα δημοφιλή tacos, γεμισμένα με chili con carne, γαρίδες και pulled pork, τα nachos bowls γαρνιρισμένα με sour cream, guacamole, Pico de Gallo salsa και τυρί cheddar. Συνοδεύουμε με μπύρα, Margaritas, Palomas, Tequila Sour και Tequila shots.
  • Στους μεγάλους πρωταγωνιστές τα κινέζικα bao buns, γεμισμένα με αργοψημένο χοιρινό, τραγανό κοτόπουλο (πανέ), σολομό, ή γλώσσα και φρέσκο κρεμμύδι, πίκλες, λωρίδες αγγουριού, φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, ή μαϊντανό και λεπτές φέτες lime. Συνοδεύουμε με ροζέ (αφρώδες) κρασί ή Aperol Spritz.
  • Με το ceviche από το Περού, αξιοποιούμε ψίχες από το ψάρι που φιλετάραμε, γαρίδες και τους χυμούς των λεμονιών και των lime, αλλά και τις jalapenos, τον κόλιανδρο και το γάλα καρύδας. Συνοδεύουμε με Pina Colada. 
  • Από την Ισπανία και την Πορτογαλία, υποδεχόμαστε στα επιδόρπια τα churros που απολαμβάνουμε με  λευκή ή ροζέ sangria και συνοδεύουμε με φρέσκα φρούτα και ζεστές σάλτσες σοκολάτας.
  • Οι γαλλικές κρέπες αποτελούν ιδανικό ορεκτικό και κύριο πιάτο (αλμυρές, γεμιστές με τυριά, ζαμπόν, σπανάκι, αγκινάρα, μπεσαμέλ) και επιδόρπιο (γεμιστές με φράουλες, σοκολάτα, κρέμα ζαχαροπλαστικές και λουσμένες με liqueur,  flambe).
  • Αλμυρά και γλυκά pop corns συνοδεύουν τις μπύρες, τα κρασιά και τα cocktails μας.