Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Λίγο Καλοκαίρι Ακόμα!

Λίγο Καλοκαίρι Ακόμα!

Σίγουρα, πολλοί θα θυμάστε, εκείνο το γνωμικό που λέει “Από Μάρτη καλοκαίρι και από Αύγουστο χειμώνα” και αρκετοί θα συμφωνήσετε με το ότι κάποτε, αυτό αποτελούσε κιόλας του λόγου το αληθές. Ωστόσο, λίγο (ή μάλλον, πολύ) η κλιματική αλλαγή (στην οποία έχουμε συμβάλει όσο τίποτα άλλο, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης), λίγο η νέα τάξη πραγμάτων, στην καθημερινότητα και τις ανάγκες μας, θεωρούμε και όχι άστοχα, πια, το Σεπτέμβρη ως τον τέταρτο μήνα του καλοκαιριού. Πράγματι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν το Σεπτέμβρη ως τον μήνα των διακοπών τους, ούτε εκείνοι που ενώ γύρισαν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αναβάλουν την επιστροφή στην κανονικότητα και διατηρούν τις καλοκαιρινές τους συνήθειες, διεκδικώντας, λίγο καλοκαίρι ακόμα. Έτσι λοιπόν, όλοι εμείς, στην εστίαση, μπορούμε να χαρίσουμε λίγο καλοκαίρι ακόμα στους επισκέπτες μας, γιατί, ας το παραδεχτούμε, κανείς ποτέ, δεν χορταίνει το ελληνικό καλοκαίρι. Καθώς οι γεύσεις του καλοκαιριού είναι πρόσφατες και οι θερμοκρασίες, παραμένουν υψηλές, η ταυτότητα των σερβιρισμάτων μας τόσο στα ποτά, όσο και στα πιάτα μας, θα πρέπει να παραμείνει ελαφριά, ελληνική και λίγο νοσταλγική.

Ετοιμάζουμε aperitivos με ελληνικά, ημίγλυκα, αφρώδη, επιδόρπια κρασιά, τα οποία σερβίρουμε με παγωμένες ρόγες σταφυλιών, οι οποίες θα τα διατηρήσουν δροσερά χωρίς να τα νερώσουν.

Καθώς η ελληνική ζυθοποιία είναι ιδιαίτερα δραστήρια, δημιουργούμε ανατρεπτικά, δροσιστικά cocktails, με μπύρα, όπως, Frozen Margarita, με lime, λευκή tequila και μπύρα lager, Caipbeerinha, που θα ετοιμάσουμε με Cachaça,  μπύρα, λεμόνι, lime, μέντα και σιρόπι αγαύης, αλλά και το θρυλικό, βαρύ πυροβολικό,  Hangman’s Blood, επινόηση του συγγραφέα Anthony Burgees - βλέπε “Κουρδιστό Πορτοκάλι” – που θα ετοιμάσετε με τζιν, ρούμι, ουίσκι, μπράντι, Port, σαμπάνια και μπύρα Guinness (κατά τα λεγόμενα του Burgess, απολαμβάνετε χωρίς hangover).

Τα θαλασσινά και τα ψάρια, παραμένουν πρώτα στις προτιμήσεις των επισκεπτών μας. Έτσι, μπορούμε να συνοδεύσουμε τα low abv cocktails που έχουμε αρωματίσει με μαστίχα, ούζο, ή vinsanto,  με σαλάτες που θα ετοιμάσουμε με καβουροπόδαρα, κόλιανδρο, άνηθο και  sauce από λεμόνι και απαλή μουστάρδα Dijon, σερβιρισμένα σε φύλλα ραντίτσιο και καρδιές μαρουλιού ή καραβιδόψυχα με ραπανάκι, άνηθο, σέλερι, κόκκινο λάχανο και ξινόμηλο, επάνω σε προζυμένιο, ψωμί. 

  • Συνοδεύουμε ένα ceviche από γαρίδα ή μαγιάτικο με ένα highball αρωματισμένο με γάλα και νιφάδες καρύδας και chili peppers.
  • Το πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από τον κατάλογό μας,  με φιλεταρισμένο ψάρι (ξιφίας, τόνος, πεσκανδρίτσα, κτλ.) το συνοδεύουμε με πουρέ λευκής μελιτζάνας, ή σελινόριζας και το προτείνουμε με ένα ελληνικό, ξηρό, ροζέ κρασί. 

 

Στους πιστούς οπαδούς των ζυμαρικών, ετοιμάζουμε κρητικά σχιουφιχτά με αυγοτάραχο Μεσολογγίου που ταιριάζουν ιδανικά με την οξύτητα των αμπελώνων της Σαντορίνης, την ένταση ενός λευκού αποστάγματος (τσίπουρο) ή τη φρεσκάδα ενός αφρώδους κρασιού που θα “διασκεδάσει” την πλούσια, αλμυρή γεύση και τη βαριά υφή του.