Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ανδρέας Ματθίδης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

Ανδρέας Ματθίδης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

article main image

Εστίαση: Νέες τάσεις στο φαγητό, το κρασί και το αλκοόλ!

Οι συνήθειες στις προτιμήσεις των καταναλωτών μεταβάλλονται μέσα από το πρίσμα μιας δυναμικής εξέλιξης στις καθημερινές επιλογές των ανθρώπων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι αντίστοιχες τάσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Παρατηρείται λοιπόν τα τελευταία χρόνια όσο αφορά το φαγητό η τάση να προτιμά ο καταναλωτής φαγητά με χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες όπως επίσης και λιγότερη χρήση ζάχαρης ιδιαίτερα στα γλυκά. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η ανοδική τάση των vegan επιλογών, δηλαδή φαγητών χωρίς ζωική πρωτεΐνη.

Όσο αφορά το κρασί, η τάση που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια σχετίζεται με το επίπεδο της χαμηλότερης αλκοόλης αφού όλο και λιγότερα κρασιά ξεπερνούν το 14% abv καθώς επίσης και στην πολύ προσεκτική και πιο ισορροπημένη επιρροή της δρυός στο κρασί κατά τη διάρκεια της ωρίμασης του στα βαρέλια. Επίσης είναι αξιοσημείωτη η παρουσία όλο και περισσότερων κρασιών με επίπεδο αλκοόλης στο 0%!

Εκτός της ζώνης των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των κρασιών η τάση δείχνει επίσης ότι τα ροζέ συνεχίζουν την επέλαση τους και τα vegan επίσης κρασιά να κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Όσο αφορά τα αποστάγματα και ειδικότερα τα cocktails που ακόμη ζουν τη χρυσή εποχή τους, η τάση είναι ανάλογη ! Χαμηλόβαθμα σε αλκοόλ cocktails ακόμη και με 0% αλκοόλ ! Επίσης λιγότερη χρήση ζάχαρης.

Εάν εστιάσουμε σε όλες αυτές τις τάσεις, αντιλαμβανόμαστε ότι ο καταναλωτής στρέφεται σε επιλογές πιο «υγιεινές» που σίγουρα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στις «αυριανές» επιλογές μας για την κατάρτιση κάθε ανάλογης λίστας μας.