Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ιωάννης Παρίκος

Executive Chef

Ιωάννης Παρίκος Executive Chef

article main image

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με πιάτα από όλο τον κόσμο

Υποδεχόμαστε τις γιορτές με πιάτα από όλο τον κόσμο

Οι γιορτές πλησιάζουν και είναι η ιδανική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις μας να αναδείξουν τον εορταστικό χαρακτήρα της περιόδου, μέσα από πιάτα εμπνευσμένα από περιοχές της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Κάθε περιοχή στην Ελλάδα έχει τα δικά της παραδοσιακά εορταστικά πιάτα, στα οποία μπορούμε να κάνουμε μια αναδρομή, εάν το επιτρέπει και ο χαρακτήρας του καταστήματός μας, και να ταξιδέψουμε τους πελάτες μας μέσα από μία νέα γευστική εμπειρία.

Φυσικά, θα μπορούσαν να ενταχθούν στο εορταστικό μας μενού και Χριστουγεννιάτικες συνταγές από όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν γίνει ευρέως γνωστές τα τελευταία χρόνια και αποτελούν λιχουδιές που ο κόσμος αναζητά.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποια τρόφιμα και συνταγές μπορούμε να αξιοποιήσουμε, ώστε να ανανεώσουμε το μενού μας και να προσελκύσουμε κόσμο στην επιχείρησή μας ενόψει των εορτών.

• Ποντιακοί «σαρμάδες», σιγομαγειρεμένο χοιρινό από τον Έβρο «μπάμπω», «αγριογούρουνο σαλμί» από τα Γιάννενα, χοιρινό με πράσα «πουτρίδα» από τα Επτάνησα και «λαλάγγια» από την Μεσσηνία, είναι μερικές από τις παραδοσιακές συνταγές που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στο εορταστικό μενού της επιχείρησής μας.

• Κάστανα, ρόδια, κολοκύθες, μήλα και γλυκοπατάτες είναι πρώτες ύλες που επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουμε για να συνθέσουμε τα πιάτα μας.

• Ακόμη και σε πιο casual μενού μπορούμε να δημιουργήσουμε πιάτα με γιορτινό χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα πίτσα με chutney κολοκύθας, γκοργκοντζόλα και κυδώνι ή ακόμα και μπέργκερ με τυρί camembert και τηγανιτές γλυκοπατάτες.

• Η ιδιαιτερότητα των εορτών, μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε και προϊόντα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, όπως το αγριογούρουνο, το ελάφι, τον φασιανό, ιδιαίτερες κοπές, όπως για παράδειγμα φιλέτο και rib-eye, αλλά και premium deli προϊόντα, όπως είναι τα αρωματικά ξύδια, το λάδι τρούφας και διάφορα chutneys.

• Συνταγές από όλο τον κόσμο, όπως το γνωστό Ιταλικό γλυκό ψωμί «πανετόνε» που κάνει θραύση στις εορτές, μια σούπα που ταιριάζει σε όλη την περίοδο των γιορτών το «borche», αλλά και οι γαλλικοί κορμοί ή αλλιώς «Bûche de Noël», μπορούν να φέρουν μία εορταστική νότα στο μενού και την επιχείρησή μας. Φυσικά όλα αυτά μπορούμε να τα συνδυάσουμε με το γνωστό βαυαρικό γλυκό κρασί «Glühwein», αλλά και με εορταστικά κεράσματα, όπως τα ginger cookies και τα μελομακάρονα.