Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ανδρέας Ματθίδης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

Ανδρέας Ματθίδης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

article main image

Προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα δίνοντας έμφαση στην «απογραφή»

Φαίνεται ότι πλησιάζει η στιγμή του πολυπόθητου ανοίγματος για τις μονάδες εστίασης. 

Είναι βέβαιο ότι μετά από το σοβαρό διάστημα αναστολής λειτουργείας ή υπολειτουργίας χρειάζεται μια «συντεταγμένη» προετοιμασία η οποία θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε όσο ποιο «ομαλά» γίνεται και πάντα προς το συμφέρον της κάθε μονάδας και με βάση βέβαια τις «ιδιαιτερότητες» της. 

 

Είναι η καταλληλότερη εποχή για την προσεκτική αποτύπωση και αποτίμηση τόσο των παγίων περιουσιακών στοιχείων αλλά και των αναλώσιμων πρώτων υλών μας. 

Λεπτομερής και προσεκτική απογραφή όλων των παραπάνω σίγουρα θα μας βοηθήσει στην ορθή λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα μας. 

Απογραφή εξοπλισμού:  Ποτήρια, Πιάτα, Μαχαιροπήρουνα κλπ (πολλές φορές τυχαίνει να υπολείπονται βασικοί κωδικοί ενώ αντίθετα κάποιοι κωδικοί από κακό αρχικό σχεδιασμό να είναι σε πληθώρα ενώ ουσιαστικά δεν τους χρειαζόμαστε) Ειδικά για όλα τα ποτήρια λόγω της ευαισθησίας τους στη φθορά είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε το απόθεμα μας, να το έχουμε καταγεγραμμένο  και να το παρακολουθούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.  

Απογραφή Α’ υλών, Κρασιών και Ποτών: Είναι επίσης πολύ σημαντική και το πιθανότερο είναι αυτή η αποτύπωση (τόσο ποσοτική όσο και σε αξία) να μας οδηγήσει σε αποφάσεις που έχουν σχέση με τις λίστες μας τόσο στο εύρος η ακόμη περισσότερο στην ίδια τους τη σύνθεση.

 

Στην περίπτωση που εφαρμόζουμε το Delivery για το προϊόν μας μπορούμε να το συνεχίσουμε καθώς αποφέρει σημαντικό τζίρο.