Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Σπύρος Κερκύρας

Bar Solutions

Σπύρος Κερκύρας Bar Solutions

article main image

Πως σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μια σημαντική αλλαγή στην επιχείρησή μας – Μέρος Β’

Οι αλλαγές σε κάθε επίπεδο της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας είναι απαραίτητες τόσο για την εξέλιξη όσο και για την πρόοδο του επαγγελματικού μας πλάνου. Με στόχο την επιτυχία και την ανάπτυξη, επιδιώκουμε κάθε τόσο νέα βήματα, τολμάμε και δοκιμάζουμε νέες κατευθύνσεις. Αν για παράδειγμα διατηρούμε ένα επιτυχημένο και καθιερωμένο Wine Bar, αλλά θέλουμε παράλληλα να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας νέες γευστικές εμπειρίες πως θα επιτύχουμε κάτι τέτοιο;

 

Σχεδιάζοντας το νέο μας εγχείρημα λαμβάνουμε αρχικά υπόψη πως το κρασί αποτελεί μία πολύ δυνατή βάση και τάση τις οποίες πολύ καλά θα κάνουμε να διατηρήσουμε. Πώς θα καταφέρουμε ωστόσο να καλύψουμε περισσότερες επιλογές και προτιμήσεις; Μια καλή έρευνα θα μας οδηγούσε στη δημιουργία ενός Spritz Bar (αλλιώς Spritzeria). 

Με μία σύντομη αναφορά θα πούμε πως το Spritz είναι cocktail με βάση το λευκό (αφρώδες) κρασί, ένα bitter liquer και ανθρακούχο νερό ή σόδα. Ανήκει στην κατηγορία των  aperitivos και οι ρίζες του βρίσκονται στην υπό Αυστριακής κυριαρχίας Βενετία του 18ου αιώνα όταν οι στρατιώτες, αραίωναν τα εξαιρετικά ιταλικά κρασιά με νερό κάνοντάς τα πιο προσφιλή στις δικές τους γευστικές παλέτες.

Διατηρώντας λοιπόν τόσο το κρασί όσο και τη μεσογειακή κουλτούρα και ταυτότητα στο χώρο μας, προσαρμόζουμε τα παρακάτω στήνοντας το Spritz Bar μας.

Ο κατάλογός μας. Η λίστα των aperitivos/spritz cocktails μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμούς των βασικών στοιχείων που αναφέραμε, με πρώτες ύλες όπως εσπεριδοειδή, ρόδι, μέλι, ελιά, μαστίχα, φρούτα του δάσους, ή ακόμα και σοκολάτα, τσίλι, ούζο, λεβάντα ή την εναλλακτική προσθήκη μπύρας αντί σόδας. Παράλληλα, διατηρούμε τον κατάλογο με τις ετικέτες κρασιών μας και φροντίζουμε να παντρεύουμε τις δύο με διάφορες ειδικές εκδόσεις. Για παράδειγμα ένα spritz cocktail με βάση το vinsanto.

Ο κατάλογος του φαγητού. Τα spritz cocktails είναι η ιδανική επιλογή για όλα τα πιάτα ενός γεύματος, για ένα γρήγορο ποτό πριν/μετά το θέατρο/τα ψώνια, μετά τη δουλειά κ.ο.κ, έτσι τα πιάτα που τα συνοδεύουν θα πρέπει να είναι ελαφριά, δροσερά, με χαρακτήρα «τσιμπολογήματος», βάση που δεν διαφέρει πολύ από αυτή ενός Wine Bar. Πλατό τυριών και αλλαντικών, γευστικές ελιές από την Ελλάδα και την Ιταλία, Ελληνικό ελαιόλαδο και ποικιλία φρεσκοζημωμένου άρτου, πάστες και μαρμελάδες από άνυδρα τοματίνια Σαντορίνης, σαλάτες με prosciutto και mozzarella, παρμεζάνα, mascarpone, σπαράγγια, είναι μόνο μερικές από τις πολλές επιλογές που μας παρέχει η μεσογειακή ταυτότητα του χώρου μας.

Διακόσμηση, μουσική, ενδυματολογικός κώδικας της ομάδας μας. Και εδώ η μεσογειακή ταυτότητα πρυτανεύει και μας δίνει πολλές, εύκολες στην εφαρμογή ιδέες. 

  • Η διακόσμηση του χώρου μας, δεν απαιτεί ιδιαίτερες τροποποιήσεις σε αυτή του  Wine Bar μας. Κάποιες προσθήκες, όπως για παράδειγμα αναφορές σε εσπεριδοειδή δέντρα που μας ταξιδεύουν στις μεσογειακές χώρες, αλλά και σε ελαιόδενδρα, για παράδειγμα σε κάποια ταπετσαρία, σε καταλόγους και σουπλά, αλλά και ως διακόσμηση των τραπεζιών με αντίστοιχες συνθέσεις ή των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων με τα ίδια φυτά. 
  • Ο ενδυματολογικός κώδικας της ομάδας μας μπορεί να ακολουθήσει τον κλασσικό συνδυασμό λευκό πουκάμισο με μαύρο παντελόνι, ή κάποια πιο εξειδικευμένη επιλογή, όπως για παράδειγμα κάποιο σακάκι ή γιλέκο σε μπεζ τόνους ή κάποιο φόρεμα για τις κυρίες που παραπέμπει σε μεσογειακή εξοχή (polka dots, floral κ.ο.κ.).