Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Σπύρος Κερκύρας

Bar Solutions

Σπύρος Κερκύρας Bar Solutions

article main image

Εποχικότητα και νέες τάσεις ενισχύουν τις πωλήσεις μας – Μέρος Α’

Το ελληνικό καλοκαίρι φέρνει δώρα που συμβάλουν στην αύξηση των κερδών μας. Ας δούμε μαζί πως θα αξιοποιήσουμε παράγοντες όπως εποχικότητα και διατροφικές τάσεις.

 

  • Δημιουργώντας cocktails και ενεργειακά smoothies με κομπόστες και cordials, από εποχικά φρούτα, υπερτροφές όπως  ιπποφαές, σπιρουλίνα, acai, αλλά και τσάι matcha με φυτικό γάλα (αμυγδάλου, καρύδας, σόγιας), προσελκύουμε  το κοινό εκείνο που προτιμά πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, επεκτείνοντας το πελατολόγιό μας. 
  • Νέες παγκόσμιες τάσεις, όπως η σπιτικής ανθράκωση, συνδυάζονται με την εποχικότητα πρώτων υλών, δίνοντας top-selling  δροσιστικά highballs και σόδες που αυξάνουν τις πωλήσεις μας. Χρησιμοποιούμε δηλαδή σιρόπια και πουρέδες που ετοιμάσαμε με φρούτα εποχής σαν βάση και με τη διαδικασία της ανθράκωσης προσφέρουμε στον πελάτη μας   προτάσεις για όλες τις ώρες είτε με αλκοόλ (highballs και spritz), είτε χωρίς (σόδες).
  • Αντιμετωπίζουμε τις ζεστές ημέρες με mocktails, δηλαδή cocktails χωρίς αλκοόλ , low abv προτάσεις (ποτά  με χαμηλή περιεκτικότητα αλκοόλ) και spritz aperitivos (ανθρακούχα ορεκτικά cocktails). Έτσι, ο κατάλογό μας, διαθέτει επιλογές για όλες τις ώρες της μέρας, καλύπτει όλες τις ανάγκες των επισκεπτών μας και γιατί όχι, αυξάνει ενδεχομένως σταδιακά την κατανάλωση. Δηλαδή, κανείς μπορεί να ξεκινήσει με ένα mocktail και να συνεχίσει με ένα highball.
  • Προσαρμόζουμε τον κατάλογό μας στην εποχή, με κρύα πιάτα και σαλάτες με  αγνό ελαιόλαδο, αρωματικά βότανα, τυριά π.ο.π., άγρια ρόκα, κολοκυθανθούς, αμπελοφάσολα, καπαρόφυλλα, σταμναγκάθι, κρίταμο που ευδοκιμούν και παράγονται στα ελληνικά νησιά. Έτσι υποστηρίζουμε την τοπικότητα και προσφέρουμε στους πελάτες μας την απόλυτη ελληνική, καλοκαιρινή γευστική εμπειρία.