Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ανδρέας Ματθίδης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

Ανδρέας Ματθίδης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

article main image

Η ιδανική χρηστική λίστα κρασιών – Η λογική του μενού!

Όλα τα σημεία εστίασης σε ένα μεγάλο η μικρότερο βαθμό επιθυμούν να έχουν μια «χρηστική» λίστα κρασιών τόσο για τους ίδιους όσο και για τους πελάτες τους.

Η πρώτη και θεμελιώδης παράμετρος στην οποία πρέπει να βασίζεται η δημιουργία της λίστας των κρασιών είναι η λογική του μενού, της λίστας δηλαδή των εδεσμάτων που παρέχει το σημείο προς τους πελάτες του.   

 

 

Έτσι καταλαβαίνουμε ότι:

  • Σε μια λίστα φαγητών στην οποία το βασικό στοιχείο είναι το ψάρι και τα θαλασσινά το «βάρος» των επιλογών μας θα πρέπει να είναι τα λευκά και ροζέ κρασιά
  • Σε ένα μενού με περισσότερο κρέας το «βάρος» πέφτει στα ερυθρά.

Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει συχνά γιατί συνήθως στα σημεία έχουμε επιλογές που καλύπτουν και τις δύο ευρύτερες κατηγορίες πρώτης ύλης και μάλιστα με διαφορετική λογική «μαγειρικής» π.χ  Ελληνική ή Μεσογειακή ή Ethnic κουζίνα. Στην περίπτωση αυτή, όταν δηλαδή το μενού περιλαμβάνει εδέσματα εμπνευσμένα από μία συγκεκριμένη κουζίνα,  η πιο λεπτομερής ανάλυση των παρεχόμενων εδεσμάτων μας οδηγεί σε μια λίστα κρασιών που συμπεριλαμβάνει Λευκά, Ροζέ και Κόκκινα κρασιά. Το βάθος όμως αυτής της λίστας εξαρτάται πολύ από το πόσο εμπλουτισμένος και πολύπλοκος είναι ο χαρακτήρας των φαγητών στον κατάλογο του εκάστοτε σημείου.