METROposts

Μίνι συνταγές για δροσιστικούς φυσικούς χυμούς για τον κατάλογό σας!

Ο φυσικός χυμός δεν είναι μόνο ένα από τα πιο δροσιστικά και απολαυστικά ροφήματα του καλοκαιριού, είναι και μία υγιεινή επιλογή που μας δίνει ενέργεια, θρεπτικά συστατικά και μας απαλλάσσει από τύψεις! Για να ξεχωρίσει το κατάστημά μας στο κομμάτι του φυσικού χυμού όμως, χρειαζόμαστε κάποιες πρωτότυπες συνταγές για φυσικούς χυμούς που θα εκπλήξουν την πελατεία μας!

Παρακάτω θα βρείτε ιδέες και μυστικά για να κάνετε τους χυμούς του καταλόγου σας αξέχαστους σε εμφάνιση και γεύση:

Φυσικός χυμός με σταφύλια

Αναμείξτε τον χυμό από 4 πορτοκάλια με ένα μεγάλο μήλο, ένα μικρό τσαμπί μαύρα σταφύλια χωρίς κουκούτσι και δύο ακτινίδια. Γαρνίρετε με μία φέτα πορτοκαλιού.

Φυσικός χυμός με lime και σόδα

Αναμείξτε 1,5 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, μισό ποτήρι χυμό lime και μισό λεμόνι, και 1,5 κουτ.σούπας ζάχαρη προαιρετικά (ή στέβια). Προσθέστε μία φλούδα lime και μία λεμόνι, ανακατέψτε καλά για να λιώσει η ζάχαρη και σερβίρετε με πάγο, απογεμίζοντας το ποτήρι με σόδα.

Τροπικός φυσικός χυμός με ανανά και καρύδα

Ανακατέψτε ένα ποτήρι χυμό ανανά, με ένα ποτήρι λεμονάδα και μισό ποτήρι γάλα καρύδας στο μπλέντερ. Γαρνίρετε με ένα κερασάκι μαρασκίνο και ένα κομμάτι ανανά κομμένο τριγωνικά.

Φυσική λεμονάδα με καρπούζι

Γεμίστε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση με χυμό καρπουζιού και απογεμίστε με λεμονάδα. Για να αποφύγετε να βάλετε πάγο, καταψύξτε το καρπούζι πριν το επεξεργαστείτε!

Φυσικός χυμός φράουλας με γιαούρτι

Πολτοποιήστε 8 φρέσκιες φράουλες. Σε μπλέντερ, αναμείξτε μία ώριμη μπανάνα, 1,5 ποτήρι χυμό ανανά, ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι και 1,5 ποτήρι γάλα καρύδας. Τοποθετήστε το χυμό σε ποτήρια γεμίζοντας έως το 1/3 και απογεμίστε με το μείγμα από τις φράουλες ανακατεύοντας ελαφρά με ένα μαχαίρι ώστε να κάνει όμορφα κόκκινα σχήματα στον λευκό χυμό.

Και τέλος, μία πρωτότυπη πρόταση για εντυπωσιακά παγωμένα ροφήματα:

Αρωματισμένο νερό

Αναμείξτε 3 ποτήρια ανθρακούχου νερού με έναν συνδυασμό από τα παρακάτω:

1.    1 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες, ένα λεμόνι κομμένο σε ροδέλες, 3 φύλλα μέντας.

2.    Ένα ροδάκινο σε φέτες, φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε ροδέλες, ένα ξύλο κανέλας.

3.    3 φράουλες κομμένες στη μέση και ένα lime κομμένο σε λεπτές φέτες.

Παρατηρήσεις & Μυστικά 

Στο φυσικό χυμό η εμφάνιση παίζει ρόλο και έτσι, θέλουμε ο χυμός να έχει ένα όμορφο λαμπερό χρώμα. Γι’αυτό και οι συνδυασμοί των υλικών πρέπει να είναι τέτοιοι που να εξασφαλίζουν ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Εκτός από το χρώμα του χυμού, παίζει ρόλο επίσης το ποτήρι που θα τον σερβίρουμε και τα διάφορα διακοσμητικά. Ένα γυάλινο ποτήρι με ανάγλυφα σχήματα μπορεί να αναδεικνύει όμορφα τον χυμό και μπορείτε να κάνετε τη διαφορά επιλέγοντας ένα οικολογικό καλαμάκι από φυσικά υλικά (πχ. χαρτόνι).

Κομμάτια φρούτων ή φλούδες από εσπεριδοειδή μπορούν να διακοσμήσουν το ποτήρι και να δώσουν έξτρα άρωμα και σπιρτάδα στον χυμό.

Tips για την παρασκευή του

Για την παρασκευή φυσικών χυμών με εύκολο τρόπο σκεφτείτε να προμηθευτείτε έναν επαγγελματικό αποχυμωτή ή ένα καλό (όσο γίνεται αθόρυβο) μπλέντερ για να κάνετε την ανάμιξη των υλικών.

Είναι εύλογο, αν ο χυμός είναι αρκετά πηκτός, να τον περάσετε από ένα σουρωτήρι πριν τον σερβίρετε στα ποτήρια.

Διαβάστε ακόμα:

  • Ιδέες με αυγά για τον κατάλογό σας!

    Είναι η απόλυτη τάση στο πρωινό και στο brunch σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο (ΗΠΑ, Ευρώπη, Αυστραλία). Από τα αβγά μάτια, μέχρι τα scrambled και από τις ομελέτες μέχρι το κροκ μαντάμ η δημοφιλία τους έχει εκτοξευθεί. Εδώ θα βρείτε διαχρονικές, πρωτότυπες, μοντέρνες, μα κυρίως απολαυστικές προτάσεις που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα ενημερωμένο μπουφέ ξενοδοχείου ή χώρου εστίασης.

  • Συμβουλές για ένα σωστό Μενού!

    Πέρα από τις à la carte προτάσεις ενός καταλόγου, υπάρχει και η εναλλακτική του μενού, η οποία μπορεί να αυξήσει τον τζίρο του εστιατορίου, αρκεί να έχει μελετηθεί σωστά. Η δημιουργία του, βέβαια, αποτελεί μια ολόκληρη επιστήμη που απαιτεί γνώση και εμπειρία. Σας παρουσιάζουμε πώς να το κάνετε σωστά και να αποκομίσετε οφέλη.

  • Τι ζητούν οι τουρίστες από μια ελληνική ταβέρνα το καλοκαίρι;

    To καλοκαίρι οι τουρίστες κατακλύζουν την Ελλάδα για τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για το καλό φαγητό. Η ελληνική ταβέρνα, είναι το σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού και η πρώτη τους επιλογή των τουριστών για φαγητό. Τί ζητούν λοιπόν από μία ταβέρνα και πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε ανάλογα για να γίνετε σημείο αναφοράς για τους τουρίστες στην περιοχή σας;

δειτε ολα τα αρθρα