METROposts

Νηστίσιμα γλυκά για τον κατάλογό σας!

Αυτή τη Σαρακοστή, εκτός από τα κλασικά και δοκιμασμένα γλυκά του καταλόγου σας, μη διστάσετε να βάλετε και κάποια νηστίσιμα επιδόρπια, όχι μόνο για να δώσετε επιλογές στους πελάτες σας που νηστεύουν, αλλά και για να είστε στο πνεύμα της εποχής! Υπάρχουν τόσο ωραία γλυκά που είναι ταυτόχρονα και νηστίσιμα, που αν δείτε ότι κάποιο έχει μεγάλη ζήτηση μπορείτε να το βάλετε στη συνέχεια και στη μόνιμη λίστα σας.

Το σάμαλι

Το σάμαλι είναι ένα ανατολίτικο σιροπιαστό γλυκό με σιμιγδάλι που συνήθως γίνεται με μαστίχα. Λόγω της μαστίχας, έχει έντονα ελληνικό ‘άρωμα’ και είναι υπέροχο με τον καφέ, ή με ένα χωνευτικό ποτό στο τέλος του γεύματος.

Ο χαλβάς

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα πολύ αγαπητό γλυκό και μπορεί να γίνει με ασυνήθιστα υλικά για πρωτοτυπία: εκτός από τα αμύγδαλα και τις σταφίδες που μπαίνουν τυπικά, μπορούμε να βάλουμε κομματάκια από κονφί πορτοκάλι, cranberries, ακόμα και γλυκό τριαντάφυλλο για ένα μοναδικό άρωμα.

Τα σιροπιαστά

Πολλά σιροπιαστά γλυκά μπορούν να γίνουν χωρίς βούτυρο, μόνο με λάδι. Το κανταΐφι, τα σαραγλιά, η πορτοκαλόπιτα, ο μπακλαβάς, κ.ά. με την κατάλληλη συνταγή γίνονται υπέροχα και η γεύση τους απογειώνεται!

Σοκολατίνα με καρύδα

Επειδή από τον κατάλογο δεν μπορεί να λείπει η σοκολάτα, μπορούμε να την συνδυάσουμε με καρύδα, ένα φυτικό εναλλακτικό υλικό του βουτύρου ή της κρέμας γάλακτος που ταιριάζει υπέροχα με τη σοκολάτα. Μία πλούσια, βελούδινη σοκολατίνα με καρύδα μπορεί να γίνει εύκολα ένα από τα κλασικά γλυκά του καταλόγου σας ακόμα και μετά την περίοδο της Σαρακοστής.

Brownies με ελαιόλαδο

Αντίστοιχα, τα brownies γίνονται πεντανόστιμα και μόνο με ελαιόλαδο. Αν έχετε τη δυνατότητα να τα σερβίρετε ζεστά, μπορούν να συνοδευτούν με ένα σορμπέ, επίσης νηστίσιμο, σε γεύσεις που να στέκονται καλά δίπλα στη σοκολάτα, όπως από εσπεριδοειδή, μέντα, φρούτα του δάσους ή ακόμα και μάνγκο.

Φλορεντίνες και καλτσούνια

Μία από τις επιλογές του καταλόγου μπορεί να είναι σε μορφή ατομικών κομματιών για να μπουν στη μέση του τραπεζιού. Οι φλορεντίνες γίνονται με καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και μπορούν να βουτηχτούν σε κουβερτούρα. Τα καλτσούνια είναι πιτάκια με γέμιση από αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη. Και τα δύο αυτά γλυκά είναι ιδανικά για το κλείσιμο του γεύματος και μπορούν να συνδυαστούν με ένα ποτηράκι γλυκό κρασί για κάθε έναν από τους συνδαιτημόνες.

Λουκουμάδες

Αν έχετε τη δυνατότητα να τηγανίσετε και να σερβίρετε λουκουμάδες αχνιστούς στο τραπέζι, αυτό μπορεί να γίνει το πιο δημοφιλές σας γλυκό! Για πρωτοτυπία (αλλά και για να μην χάσουν την τραγανή τους κρούστα) μπορείτε να σερβίρετε τους λουκουμάδες πασπαλισμένους με λίγη κανέλα μόνο, και στο πλάι να βάλετε ένα μπολάκι με μέλι και ένα με σοκολάτα για βούτηγμα. Ένα εφετζίδικο και παρεΐστικο γλυκό που σίγουρα θα συζητηθεί!

Διαβάστε ακόμα:

  • Τα μυστικά της μαγειρίτσας!

    Είναι το απόλυτο πιάτο για το Αναστάσιμο δείπνο και συνάμα ένα χορταστικό φαγητό που δεν επιβαρύνει το στομάχι το βράδυ της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης. Η κλασική συνταγή είναι πάντα επίκαιρη, αλλά υπάρχουν και ενδιαφέρουσες εκδοχές που αξίζει να ανακαλύψετε. Αν λοιπόν έχετε προσθέσει και σεις στο μενού σας μαγειρίτσα παρακάτω θα βρείτε σημαντικά μυστικά. Δώστε προσοχή στη λεπτομέρεια ώστε να μείνουν οι πελάτες σας απόλυτα ευχαριστημένοι.

  • Πασχαλινά γλυκά: Tips & ιδέες

    Πάσχα χωρίς κουλουράκια και τσουρέκια δεν γίνεται! Αλλά τα τελευταία χρόνια δεν γίνεται επίσης χωρίς φράουλες, αλλά και χωρίς λεμονόπιτες. Σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις είτε επιλέξετε παράδοση είτε κάνετε στροφή στις σύγχρονες τάσεις.

  • To σερβίρισμα του καφέ

    Ο καφές είναι το δημοφιλέστερο ρόφημα στον κόσμο και όχι τυχαία. Έχει υπέροχο άρωμα, πίνεται με χίλους δυο τρόπους και μάς τονώνει. Η απόλαυση του καφέ είναι επίσης και μία μορφή διασκέδασης, όταν συνδυάζεται με την έξοδο από το σπίτι, την καλή παρέα και την ξένοιαστη συζήτηση με φίλους.

δειτε ολα τα αρθρα