Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

4 έξυπνα tips για γιορτινή διακόσμηση στο Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο σας!

Την περίοδο των Χριστουγέννων αυτό που κεντρίζει περισσότερο την προσοχή και το ενδιαφέρον συνήθως είναι η διακόσμηση και ο στολισμός κάθε καταστήματος αλλά και των γλυκών! Τα χρώματα, τα λαμπάκια και τα Χριστουγεννιάτικα στολισμένα γλυκά συνθέτουν μια γιορτινή εικόνα σε κάθε χώρο και δημιουργούν ζεστή και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα για τους πελάτες.

 

Μια σωστή και όμορφη διακόσμηση προδιαθέτει σωστά τον πελάτη να μπει και να παραμείνει αρκετή ώρα στο κατάστημα, για να κάνει τις αγορές του. Όμως και η διακόσμηση έχει κάποιους κανόνες για να έχει επιτυχία και αποτέλεσμα που θα ήταν καλό να ακολουθούνται από κάθε επιχείρηση!

  1. Απλά και όμορφα. Μια διακόσμηση λιτή και όμορφη είναι προτιμότερη από το φορτωμένο και υπερβολικό στυλ του χώρου. Προτιμήστε τα λίγα αλλά ιδιαίτερα και ωραία στολίδια, παρά τα πολλά που μπορεί να μειώσουν το τελικό αποτέλεσμα και την αισθητική.
  2. Απαλή μουσική. Η μουσική είναι πάντοτε ευχάριστη πόσο μάλλον όταν παίζει σε γιορτινούς ρυθμούς και με γλυκές μελωδίες! Μια απαλή μουσική φτιάχνει αμέσως το Χριστουγεννιάτικο κλίμα και είναι πολύ πιθανό να αλλάξει προς το καλύτερο και τη διάθεση των πελατών σας!
  3. Μια άλλη παράμετρος που είναι χρήσιμο να λάβετε υπ’ όψιν σας είναι η τοποθεσία που βρίσκεται το κατάστημά σας. Η σύνδεση της διακόσμησης με την τοποθεσία θα σας οδηγήσει να σκεφτείτε πιο δημιουργικές και πρωτότυπες ιδέες για το στυλ του στολισμού. Εάν το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης συνδέστε το decor με αυτούς τους ρυθμούς, αλλά εάν βρίσκεται στην επαρχία ή σε κάποιο βουνό τότε χρειάζεστε άλλον διακοσμητικό προσανατολισμό
  4. Τέλος, δώστε μια τελευταία νότα στη γιορτινή διακόσμησή σας, μέσω των γλυκών σας! Η διακόσμηση των γλυκών, όπως η βασιλόπιτα, ο κορμός, τα μπισκοτόσπιτα, τα κουλουράκια, οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και άλλα πολλά, είναι πολύ βασική και οι επιλογές για να την υλοποιήσετε είναι αρκετές και μάλιστα πολύ εντυπωσιακές! Από τα γιορτινά σχήματα με κουπάτ, τα σχέδια με ζαχαρόπαστα, τα διάφορα εορταστικά διακοσμητικά, τη χρήση χρωμάτων ζαχαροπλαστικής καθώς και τα ποικίλα γιορτινά ζαχαρωτά είναι μερικές μόνο από τις ιδέες που μπορείτε να βάλετε στα γλυκά σας! Επιπλέον, δημιουργήστε πρωτότυπες συνταγές εορταστικών γλυκών εμπνευσμένες από την παράδοση άλλων πόλεων ή και άλλων χωρών. Ερευνήστε τις εορταστικές γλυκές γέυσεις που πρωτοστατούν σε εσωτερικό και εξωτερικό, και δώστε την επιλογή στους πελάτες σας να δοκιμάσουν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα! Επίσης όσο σημαντική είναι η διακόσμηση των γλυκών άλλο τόσο είναι και η διακόσμηση της συσκευασίας! Ο στολισμός δε σταματάει στο χώρο της επιχείρησης αλλά συνεχίζεται και έξω από αυτόν. Χαρίστε στους πελάτες σας τη γιορτινή αισθητική και στο πακέτο που θα πάρουν από εσάς, και εκπλήξτε τους ευχάριστα! Διαλέξετε πρωτότυπα σχέδια και σχήματα που θα τους εντυπωσιάσουν έτσι ώστε να σας θυμούνται και μετά τις γιορτές!