Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

5 tips αναδιοργάνωσης για τη χειμερινή σεζόν!

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή για όλους! Τα εστιατόρια δημιουργούν ωραίες γεύσεις και ατμόσφαιρα για να χαρίσουν στους πελάτες τους όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές. Τι γίνεται όμως με την αναδιοργάνωση της νέας χειμερινής σεζόν; Πότε πρέπει να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε και να οργανώνουμε το εστιατόριο μας;

 

Προς το τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου είναι η ιδανική εποχή να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε το πώς θα οργανώσουμε την επιχείρηση μας για την επόμενη σεζόν. Είναι σημαντικό να εξετάσετε τους παρακάτω τομείς:

Εξοπλισμός
Ο εξοπλισμός της κουζίνας είναι το πιο σημαντικό σε ένα εστιατόριο.  Πρέπει να επιλέξετε τα σωστά μηχανήματα και συσκευές, ανάλογα με το μενού και τη χωρητικότητα του εστιατορίου, για να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες σας, να τηρηθούν τα πρότυπα ποιότητας των τροφίμων, η ορθή υγιεινή σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την αποθήκευση μέχρι τον τελικό καταναλωτή.
Καταγράψτε ποια ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε το καλοκαίρι, πχ. καθυστερήσεις στην παραγωγή ενός πιάτου, και στη συνέχεια ορίστε τους στόχους σας για να αναδιοργανωθείτε και να αποφασίσετε αν θα χρειαστεί να επενδύσετε σε νέο εξοπλισμό.
Όσον αφορά στην ανανέωση του εξοπλισμού σας, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και μπορείτε είτε να αγοράσετε νέα μηχανήματα είτε να βρείτε μεταχειρισμένα μηχανήματα σε καλή κατάσταση.

Ανθρώπινο δυναμικό
Συζητήστε με το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης σας (σερβιτόρους, maitre, chef, barman κπλ.) για τα εξής:

  • Τι ήταν αυτό που σας δυσκόλεψε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;
  • Τι ήταν αυτό που σας ενθουσίασε και σας άρεσε;
  • Τι θα βελτιώνατε στο δικό σας κομμάτι, με σκοπό να επιλυθούν τυχόν προβλήματα;

Καταγράψτε ανά άτομο τα παραπάνω και αξιολογήστε τα. Κατόπιν περιγράψτε τα νέα σας πλάνα και στόχους για την νέα σεζόν.  

Μενού
Η ανανέωση είναι απαραίτητη! Το μυστικό είναι να δημιουργήσετε νέα πιάτα με υλικά εποχής. Έτσι ανανεώνετε τις γεύσεις σας και θα προσελκύσετε όλο και περισσότερους πελάτες λόγω της διαφορετικότητας του εστιατορίου σας. Επίσης, τα εποχιακά υλικά, όπως φρούτα και λαχανικά, είναι πιο υγιεινά και οικονομικά.

Νέες Ιδέες
Με τη νέα σεζόν μπορείτε να επικοινωνήσετε νέες ιδέες προς τους πελάτες σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να εντάξετε και εσείς ένα μενού για Brunch αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Έτσι θα «γεμίσετε» το εστιατόριο σας και στις πιο «πεσμένες» ώρες, εκτός μεσημεριανού ή βραδινού φαγητού.

Διαφήμιση
Επενδύστε στην διαφήμιση του εστιατορίου σας.  Στις μέρες μας υπάρχουν οικονομικοί τρόποι να διαφημίσετε την επιχείρηση σας, όπως τα διαδεδομένα social media Facebook, Instagram, Pinterest-Trip advisor, κλπ.  Δεν χρειάζεται να έχετε μεγάλο budget. Με ωραίο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να παρουσιάσετε τους χώρους σας, τα πιάτα σας αλλά και να ενημερώνετε του πελάτες σας, οικονομικά, γρήγορα και άμεσα.

Άννα Δαϊκίδου
Μarketing and Communication Manager

Δειπνοσοφιστήριον Catering

dipnosofistirion-catering-logo.jpg