Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Θερινό σινεμά: 5 tips για να γίνετε η must καλοκαιρινή επιλογή για όσους έμειναν στην πόλη!

Ο Αύγουστος είναι για τους περισσότερους ο μήνας των θερινών διακοπών. Ωστόσο δεν είναι λίγοι και εκείνοι που θα περάσουν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού στην πόλη. Το θερινό σινεμά αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για διέξοδο στις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες.
Για τους επιχειρηματίες του χώρου, η πρόκληση είναι η δημιουργία ενός σταθερού κοινού, που θα επισκέπτεται συστηματικά το θερινό σινεμά μέσα στον Αύγουστο. Οι καλές ταινίες, το ευχάριστο περιβάλλον, αλλά και μερικά έξυπνα τρικ, θα μετατρέψουν τον κινηματογράφο σας σε σημείο συνάντησης της πόλης! Ακολουθήστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αποκτήσετε πολλούς και πολύ ευχαριστημένους σινεφίλ θαμώνες...

 

Προβάλετε παλιές ταινίες. Οι θερινοί κινηματογράφοι είναι για πολλούς ταυτόσημοι με κλασικές ασπρόμαυρες ταινίες, οπότε σε εκείνους πρέπει να ποντάρετε! Η ατμόσφαιρα του ανοιχτού σινεμά είναι ούτως ή άλλως φορτισμένη με ρετρό διάθεση, οπότε οι επανεκδόσεις των ασπρόμαυρων αριστουργημάτων της 7ης τέχνης θα μιλήσουν στην καρδιά κάθε σινεφίλ θεατή. Ενισχύστε τις προβολές σας παρέχοντας επιπλέον πληροφορίες για τις ταινίες που παίζονται διανέμοντας φυλλάδια με κριτικές, αλλά και με live διαδραστικές συζητήσεις με το κοινό μετά το τέλος της ταινίας. Έτσι θα καλλιεργήσετε την αίσθηση της «λέσχης», που είναι πολύ ελκυστική για το κοινό ώστε να έρθει και στην επόμενη προβολή.

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα. Τα διακοσμητικά στοιχεία πάντα προσθέτουν πόντους σε ένα χώρο αναψυχής και φυσικά ο κινηματογράφος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Τα αρωματικά φυτά όπως τα γιασεμιά θα δημιουργήσουν χωρίς πολλά έξοδα τη «νοσταλγία» που αναπολούν στα θερινά σινεμά οι θεατές. Βάλτε μουσική πριν την προβολή και στα διαλείμματα και επιλέξτε κομμάτια που θα ταιριάζουν με την ταινία που προβάλλεται. Σχετικά με την επίπλωση, τα διάσπαρτα τραπεζάκια στο χώρο θα ενισχύσουν την αίσθηση της άνεσης και θα προσελκύσουν περισσότερους πελάτες στο κυλικείο του σινεμά. Επίσης, όσο μπορείτε διακοσμήστε τις μάντρες και τα τραπέζια με στοιχεία που θα παραπέμπουν σε μια ενιαία θεματολογία. 

Ασχολίες για τα παιδιά. Η καλοκαιρινή περίοδος συχνά επηρεάζει το πρόγραμμα των ζευγαριών με παιδιά, λόγω των διακοπών. Η γιαγιά ίσως δεν είναι αυτό το μήνα στο σπίτι για να κρατήσει τα παιδιά, οπότε η βραδινή έξοδος των γονιών δυσκολεύει. Το σινεμά μπορεί να καταφέρει να είναι μια οικογενειακή μορφή ψυχαγωγίας, υποστηρίζοντας την αντίστοιχη φιλοσοφία. Δημιουργήστε λοιπόν έναν μικρό παιδότοπο μέσα στην εγκατάσταση σας για να απασχολούνται τα παιδιά των θεατών ή προβάλετε δωρεάν παιδικές ταινίες για τους μικρούς σας φίλους σε μια παράπλευρη οθόνη.   

Ποτά και σνακςΤο σινεμά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις λιχουδιές. Το καλοκαίρι μάλιστα, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στα δροσιστικά ροφήματα και αλκοολούχα ποτά. Ξεκινήστε να σερβίρετε πρωτότυπα κοκτέιλς, αλλά και μη αλκοολούχα ποτά, που θα κερδίσουν τους θαμώνες του κυλικείου σας. Επίσης, εφοδιάστε τα ράφια του μπαρ με μια μηχανή για γρανίτα ή μια παγωτομηχανή.

Διαγωνισμοί.  Δώστε κίνητρα στους θεατές για να σας διαφημίσουν μέσα από τα social media. Ένας εύκολος τρόπος είναι οι διαγωνισμοί. Ζητήστε τους να συμπληρώσουν τα ηλεκτρονικά στοιχεία τους με την αγορά του εισιτηρίου, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν σε κληρώσεις με δώρο εισιτήρια και λευκώματα. Στη συνέχεια προσεγγίστε τους με newsletters και διεκδικήστε likes και shares επίσης με κίνητρο τους διαγωνισμούς. Έτσι, θα κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον τους για τις δραστηριότητες του σινεμά!