Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Αφιέρωμα στα Κάστανα

Καρπός του χειμώνα, τα κάστανα φέρνουν στο μυαλό μας τη θαλπωρή. Ο ήχος καθώς ψήνονται στη φωτιά και η καπνιστή μυρωδιά τους όταν απογυμνώνονται για να τα απολαύσουμε, είναι στιγμές μαγικές. Τα κάστανα μπορείτε να τα ενσωματώσετε σε αλμυρές και γλυκές δημιουργίες για να κάνετε τη διαφορά. Σημειώστε, μεταξύ άλλων, ότι είναι και σπουδαία διατροφικά τροφή. 

 

Τα κάστανα στις αλμυρές δημιουργίες
Τα κάστανα μπορείτε να τα βράσετε αλλά και να τα ψήσετε. Η πρώτη λύση σας δίνει ένα πιο μαλακό αποτέλεσμα ενώ η δεύτερη ένα αποτέλεσμα πιο τραγανό και με τη γεύση του καπνιστού, δεδομένου ότι θα τα ψήσετε στη φωτιά. Οι τρόποι για να εντάξετε στους καταλόγους σας τα κάστανα σε αλμυρές δημιουργίες είναι πραγματικά πολλοί.

  • Τα ψητά κάστανα σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια μπορούν να μπουν στις πράσινες σαλάτες σας, μαζί με ρόδι και πορτοκάλι.
  • Με τα βρασμένα κάστανα θα φτιάξετε έναν gourmet πουρέ, που είναι ό,τι πρέπει για το εορταστικό μενού της επιχείρησής σας.
  • Μια μίξη από βρασμένα και ψητά κάρβουνα, μπορεί να γίνει η καλύτερη βάση για μια σούπα βελουτέ, εμπλουτισμένη με τραγανό απάκι.
  • Μην παραλείψετε να προσθέσετε βρασμένα κάστανα στο κοκκινιστό σας μοσχαράκι, με πετιμέζι.
  • Και φυσικά τα κάστανα –ψητά ή βραστά- είναι αναπόσπαστο μέρος της γέμισης που θα φτιάξετε για να γεμίσετε την γαλοπούλα σας.

 

Τα κάστανα στις γλυκές δημιουργίες σας
Τα κάστανα πρωταγωνιστούν τον χειμώνα και στις γλυκές δημιουργίες ξετρελαίνοντας όσους δοκιμάζουν τα σχετικά εδέσματα!

  • Ξεκινάμε με το γλυκό κάστανο που σε αρκετούς πελάτες σας θα θυμίσει κάτι από τη γιαγιά ή τη μαμά τους. Μπορείτε να το προσφέρετε στο τέλος ενός δείπνου μαζί με ένα λικεράκι.
  • Και μια και αναφέραμε τη λέξη λικεράκι, επωφεληθείτε από την αφθονία της εποχής σε κάστανα και από την χαμηλή τιμή τους, για να φτιάξετε το πιο ωραίο λικέρ κάστανο! Θα το προσφέρετε ως κέρασμα στους πελάτες σας αλλά θα το χρησιμοποιήσετε και σε άλλες γλυκές δημιουργίες σας.
  • Με τα κάστανα βεβαίως θα φτιάξετε και μαρμελάδα. Με αυτήν θα γεμίσετε μικρά τσουρεκάκια ή μπισκότα βουτύρου που θα ξετρελάνουν τους μικρούς επισκέπτες της επιχείρησής σας.
  • Και φυσικά μην παραλείψετε τη μους από κάστανο. Ελαφριά και ασυναγώνιστη γευστικά, είναι η αγαπημένη μους πολλών που ξέρουν καλά από γλυκά!