Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Αλλεργίες και φαγητό! Πόσο ενημερωμένο είναι το εστιατόριό σας;

Η τροφική αλλεργία είναι μια αντίδραση του οργανισμού που προκαλείται από κάποιο φαγητό. 

 

Η αλλεργία από την κατανάλωση κάποιου φαγητού έχει από μικρές μέχρι πολύ σημαντικές συνέπειες, γι’ αυτό οι χώροι εστίασης οφείλουν να είναι καλά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για τέτοια περιστατικά.  
Οι περισσότερες τροφικές αλλεργίες προκαλούνται από ορισμένες πρωτεΐνες που βρίσκονται στα οστρακοειδή, στα φυστίκια και στα καρύδια, στα ψάρια και στα αυγά ενώ στα παιδιά παρατηρείται ακόμα και στο γάλα ή στο σιτάρι.

Τα μέτρα ασφάλειας  που πρέπει να λάβει μια επιχείρηση εστίασης είναι τα εξής:

Πόσο καλά εκπαιδευμένο είναι το προσωπικό σας γύρω από τις αλλεργίες;
Ο πελάτης θα επικοινωνήσει μέσω του σερβιτόρου το τυχόν πρόβλημά του και ο εργαζόμενος πρέπει να είναι σε θέση να το διαχειριστεί και να είναι προσεκτικός με την παραγγελία. Επίσης, σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να ρωτάτε τους πελάτες με ευγενικό τρόπο πριν την παραγγελία εάν είναι αλλεργικοί. Ίσως να είναι υποχρέωση του κάθε ανθρώπου να ενημερώσει για την αλλεργία του σε κάποιο συστατικό, αλλά αν είστε προετοιμασμένοι κι εσείς είναι δείγμα επαγγελματισμού και καλής  πρόθεσης.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε άμεσα και επιτυχώς τα συστατικά σε ένα πιάτο λόγω αλλεργίας;
Φροντίστε ώστε να υπάρχει πλήρης κατάλογος με το κάθε συστατικό που περιέχεται στα φαγητά σας, ώστε να ενημερωθεί σωστά ο πελάτης. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αναλύσει πολύ σωστά  τα συστατικά του  πιάτου όταν πρόκειται να καταναλωθεί από κάποιον πελάτη που σας έχει προειδοποιήσει για την αλλεργία του. Επιπλέον, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν “κρυμμένα” συστατικά σε κάποιο φαγητό και να ενημερώνετε για οποιαδήποτε αλλαγή στα πιάτα ή στο μενού.

Συμπερασματικά, έχοντας λάβει μια επιχείρηση εστίασης τα παραπάνω μέτρα, σίγουρα αποπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη και επαγγελματικότητα. Εκτός, αυτού το να έχει προνοήσει για αυτή την κατηγορία πελατών αυτόματα δημιουργεί και επιπλέον πελατολόγιο.