Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Black Food: Η νέα τάση που εντυπωσιάζει!

Το μαύρο χρώμα στο φαγητό είναι σίγουρα μία από τις πιο hot τάσεις της εποχής. Σαν χρώμα υπήρχε στις κουζίνες του κόσμου, όμως πλέον εφαρμόζεται σε περισσότερα πιάτα, τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά, τραβώντας τα βλέμματα και εντυπωσιάζοντας με τη γεύση.

 

Ένα διάσημο παράδειγμα είναι το μαύρο παγωτό, το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο γνωστό παγωτατζίδικο Morgenstern της Νέας Υόρκης! Συγκεκριμένα, το διάσημο Black Coconut Ash έγινε ανάρπαστο και το μαγικό συστατικό στο οποίο οφείλει την εμφάνιση του είναι  η στάχτη καρύδας και πιο συγκεκριμένα τα ειδικά επεξεργασμένα κάρβουνα από το κέλυφος της καρύδας. Στην ουσία πρόκειται για ενεργό ξυλάνθρακα, δηλαδή κάρβουνο καρύδας. Ο ξυλάνθρακας είναι πολύ διαδεδομένος στην εστίαση, χρησιμοποιείται για παράδειγμα σε χυμούς και smoothies, καθώς συμβάλλει σύμφωνα με έρευνες στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Άλλα συστατικά που δίνουν αυτό το μοναδικό μαύρο χρώμα στις τροφές είναι το μαύρο σουσάμι και φυσικά το διάσημο μελάνι σουπιάς. Το μελάνι της σουπιάς χρησιμοποιείται κυρίως για να χρωματίσει ζυμαρικά, ωστόσο μπορεί να ταιριάξει και με το ψωμί! Νόστιμα παραδείγματα είναι το μαύρο ριζότο, το οποίο σε συνδυασμό με θαλασσινά μπορεί να αποτελέσει ένα πιάτο με μοναδική γεύση, αλλά και θρεπτική αξία. Το μαύρο burger με λαχταριστό επίσης μαύρο τυρί αλλά και χρωματισμένη μαγιονέζα, η μαύρη πίτσα, τα μαύρα hot dog,  αλλά και τα μαύρα κρουασάν είναι μόνο μερικά από τα διάσημα πιάτα αυτής της τάσης.

Αν το ύφος της επιχείρησής σας ταιριάζει με αυτή την τάση, αφομοιώστε τη. Είναι μια καλή ευκαιρία να εντυπωσιάσετε τους πελάτες σας! Αν είστε από τους διστακτικούς λόγω χρώματος… τότε μια δοκιμή θα σας πείσει!