Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Brunch: Πώς θα κάνετε τη νόστιμη διαφορά;

Tο brunch είναι πλέον μια πολύ διαδεδομένη τάση, τόσο στα ξενοδοχεία όσο και σε εστιατόρια και καφετέριες. Σαν λέξη αποτελεί τη συνένωση της αγγλικής λέξης breakfast (πρωινό) και lunch (μεσημεριανό) και δημιουργήθηκε κυρίως για τους ξενύχτηδες του Σαββατόβραδου και γενικά για όσους ξυπνούν αργά τις Κυριακές.

 

Το brunch αποτελείται κυρίως από ελαφριά, οικονομικά πιάτα που αντικαθιστούν τα 2 γεύματα (πρωινό και μεσημεριανό) και συμβάλλει στο να γεμίζουν τα μαγαζιά τις υποτονικές ώρες, αλλά και στο να αποκτούν οι Κυριακές χρώμα και ενδιαφέρον για τους πελάτες σας.

Σε ένα brunch μπουφέ μπορείτε να προσφέρετε από κρουασάν, sandwiches και ομελέτες που συνοδεύονται με καφέ, τσάι μέχρι και καταλήγουν σε χάμπουργκερ, ζυμαρικά συνοδεύοντας τα με αφρώδη οίνο ή κάποιο κοκτέιλ. Μερικές προτάσεις για ένα ωραίο buffet είναι:

  • Αυγά, και η κάθε παραλλαγή τους όπως ομελέτες, scrambled eggs, ποσέ κλπ
  • Σάντουιτς με προσούτο ή σολομό
  • Πίτες - quiche
  • Τυριά και αλλαντικά σε πλατώ
  • Γλυκά, όπως βάφλες και τηγανίτες
  • Μαρμελάδες με διάφορα αρτοσκευάσματα
  • Ροφήματα, όπως καφέ, τσάι ή apéritif

 

Αν επιλέξετε το a la carte μενού για το brunch που θα προσφέρετε, σας έχουμε 4 προτάσεις που δεν πρέπει να λείπουν από τον κατάλογό σας!

  1. Pancakes με μέλι, καρύδια και κανέλα ή με πραλίνα φουντουκιού και μπισκότο
  2. Στραπατσάδα με χωριάτικη σαλάτα και κατσικίσια φέτα
  3.  Σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως καπνιστή γαλοπούλα, γραβιέρα και καραμελωμένα κρεμμύδια
  4. Burger με μοσχάρι, bbq ή λαχανικών, ώστε να καλύψετε και τις ανάγκες ενός κρεατοφάγου όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να περιορίσετε το brunch μόνο στις Κυριακές, αλλά μπορείτε να το επεκτείνετε και σε άλλες ημέρες της εβδομάδας. Με τον τρόπο αυτό θα κάνετε τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό και παράλληλα θα γεμίσετε και τις «νεκρές» ώρες του εστιατορίου σας.

Καλή επιτυχία!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg