Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Café bar: 5 ιδανικές επιλογές για καλή χώνεψη!

Το Πασχαλινό τραπέζι ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η βόλτα για καφέ ή ποτό επιβάλλεται! Βοηθήστε τους πελάτες σας να  χωνέψουν από την πασχαλινή «κρεπάλη» και να εντυπωσιαστούν από τις επιλογές σας.

 

Την τιμητική τους έχουν τα γαλλικά digestif, τα ιταλικά digestivi και τα ελληνικά χωνευτικά. Χωνευτικά ποτά που μπορείτε να συμπεριλάβετε στον κατάλογό σας είναι:

1. Limoncello
Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα χωνευτικά λικέρ! Σε σφηνάκι για το κέρασμα είναι ότι πρέπει. Η γεύση λεμονιού και το τόσο όσο αλκοόλ που περιέχει σε συνδυασμό με την παγωμένη του αίσθηση θα βοηθήσουν πάρα πολύ τους πελάτες σας να νιώσουν καλύτερα!

2. Τεντούρα
Το ξακουστό κεφαλλονίτικο λικέρ που περιέχει αλκοόλ πολλαπλής απόσταξης με εξαιρετικής ποιότητας έλαια και αρώματα από κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο και μέλι. Σερβίρετέ το παγωμένο ή σε σφηνάκι με κρέμα γάλακτος!

3. Λικέρ μαστίχας
Άρωμα και γεύση μοναδική, η μαστίχα βοηθά το στομάχι να «συνέλθει» από το πολύ φαγητό και αφήνει την αίσθηση της δροσιάς. Επίσης, σερβίρετε σε σφηνάκι.

4. Porto
Ένα από τα πιο ξακουστά χωνευτικά κρασιά που παράγεται από τοπικά σταφύλια της Πορτογαλίας. Ελληνικά χωνευτικά κρασιά είναι της Σάμου, το Visanto και η Μαυροδάφνη.

5. Οι χυμοί είναι επίσης πολύ καλές προτάσεις για εύκολη χώνεψη! Ένα καλό παράδειγμα είναι ο δροσιστικός χυμός παπάγιας ή του ροδιού. Και τα αφεψήματα, όπως το πράσινο τσάι με χυμό ρόδι ή μανταρίνι και πιπερόριζα.

 

Δώστε τους επιλογές, προσαρμόζοντας κατάλληλα τον κατάλογό σας και εκπλήξτε τους ευχάριστα που προνοήσατε για εκείνους!