Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Catering: Σημεία κλειδιά στην εκπαίδευση του προσωπικού!

Βασικά στοιχεία επιτυχημένου προσωπικού είναι τόσο οι γνώσεις που έχουν οι άνθρωποί σας, όσο και οι ικανότητες του καθενός. Φυσικά στο επάγγελμα του σερβιτόρου απαραίτητα προσόντα είναι η σωστή επικοινωνία με τους πελάτες και η ευχάριστη προσωπικότητα.

 

Η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ ενός σερβιτόρου εστιατορίου και ενός σερβιτόρου catering είναι ότι  ο δεύτερος θα πρέπει να προσαρμοστεί στον εκάστοτε χώρο διεξαγωγής κάθε εκδήλωσης, καθώς όταν προσφέρονται υπηρεσίες catering το μέρος είναι συνήθως διαφορετικό.

Ας δούμε 5 βασικά βήματα για σωστή διαχείριση & υλοποίηση μιας εκδήλωσης από το Δειπνοσοφιστήριον catering!

Ο υπάλληλος του catering θα πρέπει να:

 1. Επισκεφθεί την εταιρεία catering για να εκπαιδευτεί επαρακώς όσον αφορά στον εξοπλισμό  (τραπεζοκαθίσματα, σερβίτσια μαχαιροπίρουνα, κλπ)
 2. Επισκεφθεί τους συνεργαζόμενους χώρους του catering με τον operation manager 1-2 ημέρες πριν το event, ώστε να γνωρίζει το στήσιμο και το πλάνο του χώρου (πχ. που θα στηθεί η κουζίνα, είσοδος- έξοδος του εξοπλισμού, αν υπάρχουν σκάλες, που βρίσκονται οι τουαλέτες κ.α)
 3. Εφοδιαστεί με τον απαραίτητο ρουχισμό που το κάθε event χρειάζεται (πχ ποδιά, γραβάτα, τιράντες κ.α.)
 4. Ενημερωθεί από τον maitre την ημέρα του event για το πόστο του (πχ σερβίρει ποτά, υπεύθυνος για το sitting ή για τον μπουφέ κ.α.)
 5. Ενημερωθεί αναλυτικά την ημέρα του event για το μενού-φαγητό που θα σερβιριστεί. Θα πρέπει να γνωρίζει για το φαγητό, ώστε να μπορεί να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις από τους καλεσμένους.

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά και προσόντα που θα πρέπει να έχει ο υπάλληλός σας είναι:

 • Σωματική αντοχή
 • Επιδεξιότητα και ταχύτητα στις κινήσεις
 • Μεγάλη υπομονή
 • Ευγένεια
 • Εξυπηρετικότητα, αξιοπρέπεια και διακριτικότητα
 • Γνώση μιας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών
 • Ευχέρεια επικοινωνίας
 • Γνώσεις εστιατορικής τέχνης

Tip: Το κύριο χαρακτηριστικό για έναν σερβιτόρο catering είναι η σωματική αντοχή. Σε όλα τα event απαιτείται μεταφορά βαριών και ογκωδών φορτίων για να στηθούν όλα άψογα και αυτό το κάνει ο σερβιτόρος. Θα πρέπει λοιπόν να είναι συνειδητοποιημένος και εκπαιδευμένος να αναλάβει αυτό το καθήκον.

Καλή επιτυχία!

 

Στέλιος Τσολάκος
Operation Manager

Δειπνοσοφιστήριον Catering

dipnosofistirion-catering-logo.jpg