Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Cocktails & Summer drinks! Ποιες είναι οι δροσερές τάσεις;

Με το άκουσμα της λέξης cocktail όλοι καταλαβαίνουμε ότι το καλοκαιράκι έφτασε. Cocktails είναι η κατηγορία μικτών ποτών, με 1 τουλάχιστον αλκοολούχο ποτό. Τα Mojito, Cosmopolitan και Margarita ανήκουν στα πιο γνωστά, δημοφιλή και περιζήτητα cocktails του καλοκαιριού!

 

Η τάση όμως των cocktails έχει αλλάξει! Δείτε μερικά trends που ακολουθούν οι barmen:
  1. Αξιοποίηση της πρώτης ύλης: Για παράδειγμα, η φλούδα του λεμονιού, από το λεμόνι που χρησιμοποιήθηκε δεν πετιέται αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν διακοσμητικό ή για να αρωματιστεί το μείγμα του cocktail.
  2. Εμφιάλωση των cocktails: Με τον τρόπο αυτό ο barman ακολουθεί πιστά την συνταγή και τις αναλογίες, χωρίς να έχει κάποια φύρα στα συστατικά του. Επίσης, με αυτό τον τρόπο η χρήση του πάγου περιορίζεται και έτσι ο barman έχει την ευελιξία να προσθέσει κάποιο άλλο υλικό και να δώσει ένα πιο εύγευστο και σταθερό cocktail στον πελάτη του.
  3. Multi layering: είναι η νέα τάση όπου χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη ενός φρούτου. Για παράδειγμα, όταν φτιάχνουμε cocktail από σταφύλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χυμό του, τη φλούδα αλλά και το κουκούτσι του.
  4. Φρουτένια cocktail non alcoholic: Υπέροχα φρούτα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ωραία cocktail χωρίς αλκοόλ.
  5. Κοκτέιλ με κόκκινο κρασί: Δημιουργήστε cocktail με «κόκκινο κρασί» προσθέτοντας ούζο ή άλλο λικέρ με γλυκάνισο. Οι Ισπανοί επαγγελματίες το χρησιμοποιούν συχνά όταν θέλουν να προωθήσουν φιάλες από κόκκινο κρασί που έχουν ανοιχθεί.
  6. Υγιεινά cocktails: με λιγότερο αλκοόλ και περισσότερα φρούτα, λαχανικά ή υπερτροφές όπως σέλερι, αγγούρι, μήλο, ακτινίδιο, goji berries είναι η νέα τάση.
  7. Με λίγες θερμίδες: πολλοί αντικαθιστούν τη ζάχαρη με σιρόπι αγαύης. Το νέκταρ από αγαύη έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κυρίως επειδή σχεδόν όλη του η ζάχαρη είναι φρουκτόζη. Έχει πολύ λίγη γλυκόζη, τουλάχιστον σε σύγκριση με την κανονική ζάχαρη, και έτσι το cocktail κρατάει την γεύση του αλλά «χάνει» τις θερμίδες του.

 

Δοκιμάστε και εσείς να εφαρμόσετε τις τάσεις της εποχής και εκπλήξτε τους πελάτες σας!

 

Τμήμα Ποτών & Κάβας
Δειπνοσοφιστήριον Catering

dipnosofistirion-catering-logo.jpg