Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Cocktails: Η κλασική δροσιστική επιλογή του καλοκαιριού που έγινε λατρεία!

Σερβιρισμένα σε ανάλογο ποτήρι με τριμμένο πάγο και φινετσάτη εμφάνιση, τα κοκτέιλς έχουν μπει στη λίστα με τις καλύτερες επιλογές για ποτό σε μια καλοκαιρινή έξοδο. Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά κοκτέιλς και είναι μια διαδικασία δημιουργίας ποτών που συνεχώς ανανεώνεται και εξελίσσεται. Το σίγουρο είναι όμως ότι τα κλασικά κοκτέιλς παραμένουν στις κύριες προτιμήσεις των καταναλωτών.

 

Ως κλασικά κοκτέιλς θεωρούνται τα πρώτα που παρασκευάστηκαν και έγιναν η αφορμή για να δημιουργηθούν ακόμα πιο πολύπλοκα ποτά. Μερικά από τα κλασικά κοκτέιλς είναι το Manhattan, Tequila Sunrise, Cuba Libre, Martini, Daiquiri με ιδιαίτερη ιστορία που κρύβεται πίσω από το κάθε ένα.

Για να φτιαχτεί το κοκτέιλ και να είναι άριστης ποιότητας χρειάζεται πλήρης επαγγελματική κατάρτιση και συνείδηση. Τα ποτά που θα χρησιμοποιηθούν πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας καθώς επίσης και τα υλικά που θα αναμειχθούν, όπως για παράδειγμα τα φρούτα, να είναι φρέσκα. Επιπλέον, η θερμοκρασία του επιπλέον παίζει καθοριστικό ρόλο στην τελική γεύση του κοκτέιλ. Ένα παγωμένο κοκτέιλ διατηρείται πιο κρύο όταν σερβιριστεί σε ένα παγωμένο ποτήρι.

Η εμφάνιση είναι ένας ακόμα παράγοντας που καθορίζει την ποιότητα του κοκτέιλ, γι’ αυτό όπου είναι δυνατόν η γαρνιτούρα με φρούτα ή άλλα είδη θα πρέπει να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.

Τέλος, η μέτρηση του αλκοόλ και των ποτών είναι το βήμα που πρέπει ο κάθε bartender να ακολουθεί πιστά για να φτιάξει το κοκτέιλ όπως ακριβώς έχει καταγραφεί στη συνταγή. Γι’ αυτό κι ένα απαραίτητο εργαλείο για τον barman είναι μια μεζούρα ώστε να αναμειγνύει τις σωστές ποσότητες.

Επιπλέον, για την αγαπημένη συνήθειας των καταναλωτών, το bar οφείλει να διαθέτει επίσης έναν αποχυμωτή και έναν στίφτη για να παράγει φρέσκους χυμούς, ένα γουδοχέρι, ένα σέικερ για την τελική ανάμειξη και ένα μπλέντερ. Αυτά τα εργαλεία είναι τα βασικά για να καλυφθούν οι ανάγκες της παρασκευής των κοκτέιλς.

Φυσικά η χρήση των κατάλληλων ποτηριών θα δώσει την τελευταία πινελιά στη δημιουργία!