Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Αθανασία Γιαννούλα

Δικηγόρος Αθηνών, LLM

Αθανασία Γιαννούλα Δικηγόρος Αθηνών, LLM

article main image

Έξυπνες λύσεις διαχείρισης πρώτων υλών & εξοικονόμησης πόρων για τα bar!

Τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα τελούν πλέον σε πλήρη λειτουργία και καλούνται να υποδεχτούν τους Έλληνες και ξένους τουρίστες υπό ένα πρωτόγνωρο καθεστώς, στόχος του οποίου είναι η πρόληψη και αποφυγή της διάδοσης του Covid-19.

 

Με ποιους όρους λοιπόν μπορούν να επαναλειτουργήσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις;

1. Τήρηση ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία εξειδικεύονται  και διαφοροποιούνται με βάση τις προδιαγραφές και υπηρεσίες που παρέχει το ξενοδοχείο. Μπορείτε να τα βρείτε εύκολα στην υπ΄αριθμ. 1881/29.05.2020 Υπουργική Απόφαση και μέσω της ειδικής πλατφόρμας του ΞΕΕ.

2. Υποχρεωτική παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε να εξασφαλίζεται η έγκυρη ενημέρωση επιχειρηματιών και προσωπικού.

3. Παραλαβή και ανάρτηση σε εμφανές σημείο ειδικού σήματος πιστοποίησης, το οποίο φέρει τον τίτλο «Health First» και είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν το 2020.

Η συνεχής τήρηση όλων των ανωτέρω έκτακτων μέτρων είναι υποχρεωτική μέχρι την 31.12.2020 και ελέγχεται από τις κατά τόπο αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού. Στην περίπτωση διαπίστωσης παράβασης, μπορεί να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, και αναστολή λειτουργίας της τουριστικής επιχείρησης!