Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Είναι το εστιατόριο σας κατάλληλο για όλους;

Παρότι το καλό φαγητό θα βρίσκεται πάντα στο κέντρο της επιτυχίας ενός εστιατορίου, υπάρχουν και άλλα μικρά ή μεγαλύτερα ζητήματα που επηρεάζουν αποφασιστικά το πώς σας «βλέπουν» και σας αξιολογούν οι πελάτες σας. Ένα από αυτά είναι η καταλληλότητα σας και τα μέτρα που έχετε λάβει για κάποιες ειδικές ομάδες πελατών.

 

Ας δούμε ποιες είναι οι κυριότερες από αυτές:

Τα παιδιά
Φροντίστε να υπάρχουν αρκετά ψηλά παιδικά καθίσματα για να κάτσουν άνετα και σερβίρετέ τους τα ορεκτικά και το ψωμί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τα παιδιά συνήθως βαριούνται γρήγορα οπότε αυτός είναι ένας τρόπος να τους κρατήσετε το ενδιαφέρον. Επιπλέον, προτείνετέ τους πιάτα με ήπιες γεύσεις -τα παιδιά απεχθάνονται τα πικάντικα, τα πολύπλοκα και τα «μπερδεμένα» πιάτα.

Οι έγκυες
Όσον αφορά τις γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα, καλό θα είναι να προσέξετε τη φρεσκάδα των φαγητών που θα τους προσφέρετε και τη σχολαστική καθαριότητα που πρέπει να έχει προηγηθεί στην προετοιμασία τους.

Η πρόταση του Δειπνοσοφιστήριον Catering είναι να τις κατευθύνετε να αποφύγουν τα καυτερά, βαριά και υπερβολικά λιπαρά φαγητά, τα ωμά αυγά (που μπορεί να περιέχονται σε επιδόρπια ή σε dressing λ.χ.), ενώ το κρέας που θα σερβίρετε πρέπει να είναι ψημένο καλά (να μην έχει «αίμα» δηλαδή). Επίσης, σε μια έγκυο ο σερβιτόρος δεν γεμίζει ποτέ το ποτήρι με κρασί ή άλλο αλκοολούχο, χωρίς τουλάχιστον να ρωτήσει, καθότι εγκυμοσύνη και κατανάλωση αλκοόλ δεν συμβαδίζουν. Παράλληλα, φροντίστε οι σερβιτόροι σαν να είναι ενήμεροι για τις διατροφικές ιδιαιτερότητες του μενού σας, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν τις ειδικές απαιτήσεις μιας εγκύου.

Οι αλλεργικοί
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το θέμα των τροφικών αλλεργιών, καθώς κάποιοι άνθρωποι έχουν δυσανεξία στους ξηρούς καρπούς, στα αβγά, στα θαλασσινά, στη σόγια, στο σουσάμι, στη γλουτένη κ.ά. Πέραν του ότι από το νόμο είστε υποχρεωμένοι να ενημερώνετε τους πελάτες σας σχετικά (βλ. «σήμανση αλλεργιογόνων»), το ζητούμενο είναι στο μενού σας να έχετε και ορισμένα πιάτα που να μην ευνοούν τις διατροφικές αλλεργίες και να είναι πλήρως απαλλαγμένα από αλλεργιογόνα (π.χ. ζυμαρικά χωρίς γλουτένη). 

 

Καλή επιτυχία!

Από το 
Δειπνοσοφιστήριον Catering

dipnosofistirion-catering-logo.jpg