Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Είστε σίγουροι ότι αποθηκεύετε σωστά τον καφέ σας;

Ο καφές είναι αδιαμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής της καφετέριά σας μιας και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και κερδοφόρα προϊόντα σας. Βοηθάει τους πρωινούς πελάτες σας να «ξυπνήσουν» για τα καλά και τους απογευματινούς να χαλαρώσουν με την παρέα τους. Ωστόσο, για να είναι απολαυστικός και να δώσει στο μέγιστο το άρωμα και τη γεύση του πρέπει να φυλάσσεται σωστά.

 

Γνωρίζετε το σωστό τρόπο συντήρησης του καφέ; Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα βασικά προβλήματα και τις αντίστοιχες λύσεις τους.

Αρχικά, πρέπει να προσδιορίσουμε τα στοιχεία που επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του καφέ. Αυτά είναι: το φως του ήλιου, η υγρασία, η υψηλή θερμοκρασία και η πολυκαιρία.

Το δεύτερο βήμα είναι η σωστή αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος!

1. Προτιμήστε να αποθηκεύεται τον καφέ σας σε σκιερό μέρος για να μην αλλοιωθεί η σύσταση του από το φως του ήλιου.

2. Μπορεί το νερό να είναι απαραίτητο συστατικό για να μετατραπεί ο καφές σε απολαυστικό ρόφημα, ωστόσο η υγρασία οδηγεί στη γρήγορη οξείδωση και την αλλοίωση του. Η πιο απλή λύση είναι να τον φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο, ώστε να μην έρχεται συνεχώς σε επαφή με τον αέρα και να αποφεύγεται η δημιουργία υγρασίας.

3. Η θερμοκρασία δωματίου είναι η κατάλληλη για τον καφέ, μιας και περιέχει έλαια τα οποία δεν πρέπει να υπερθερμαίνονται αλλά ούτε και να «παγώνουν». Έτσι, η ζέστη και το κρύο δεν ενδείκνυνται για τη σωστή διατήρηση του καφέ.

4. Όπως όλα τα τρόφιμα και τα είδη διατροφής, έτσι και ο καφές έχει ημερομηνία λήξης και φυσικά όσο γρηγορότερα καταναλωθεί τόσο πιο απολαυστικός θα είναι. Ο φρεσκοκαβουρδισμένος καφές ιδανικά πρέπει να καταναλωθεί εντός δύο εβδομάδων.

 

Καλή σας απόλαυση!