Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Γιάννης Λιόκας

Executive Chef

Γιάννης Λιόκας Executive Chef

article main image

Ελληνικό Πρωινό: Πλούσιο και διαφορετικό σε κάθε γωνιά της χώρας μας

Το πρωινό θεωρείται το κατεξοχήν γεύμα των διακοπών και αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τον επισκέπτη να πάρει μία «πρώτη γεύση» από τη γαστρονομική μας κουλτούρα. Πλούσιο και διαφορετικό σε κάθε γωνιά της χώρας μας, προσφέρει ποικιλία, αμέτρητες επιλογές και συνδυασμούς, ανάλογα τις πρώτες ύλες, το κλίμα και τις συνήθειες των κατοίκων.

Το Ελληνικό πρωινό είναι μια μοναδική ευκαιρία να συγκεντρωθούν σε ένα τραπέζι αγαθά πλούσιας διατροφικής αξίας από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Όταν καταφέρουμε να συνδυάσουμε τα τοπικά προϊόντα και τις γεύσεις με μία περιοχή, αυτομάτως έχουμε έναν «γαστρονομικό προορισμό», όπως για παράδειγμα  ηπειρώτικες πίτες, μπουγάτσα Θεσσαλονίκης, κρεατόπιτα Κεφαλονιάς, Κρητικά λυχναράκια κ.ά.

Μέσω της δράσης «Ελληνικό Πρωινό» που εμπνεύστηκε το Ελληνικό Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο και υλοποιείται από πιστοποιημένα ξενοδοχεία σε όλη την χώρα, ξεχωρίζουν τα μοναδικά προϊόντα της κάθε περιοχής και εξασφαλίζονται η  ποιότητα και η αυθεντικότητα των συνταγών. Ανάλογα όμως με τη γεωγραφική περιοχή, τις τοπικές πρώτες ύλες, τις συνήθειες και το κλίμα του τόπου, η σύνθεση του ελληνικού πρωινού διαφοροποιείται σημαντικά.

Ελληνικό πρωινό από τη Θεσσαλία
Η καλλιέργεια της εύφορης Θεσσαλικής γης και η ανεπτυγμένη κτηνοτροφία δίνουν εξαιρετικές πρώτες ύλες: πληθώρα γαλακτοκομικών, ελαιόλαδο, φρέσκα φρούτα και λαχανικά από τον κάμπο.


Ελληνικό πρωινό από τις Κυκλάδες
Τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά του πανέμορφου αυτού νησιωτικού συμπλέγματος καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή των πρώτων υλών. Το αμπέλι, η ελιά, οι άνυδρες ποικιλίες λαχανικών, τα άγρια χορταρικά, τα ονομαστά γαλακτοκομικά και τα ιδιαίτερα γεννήματα της γης συνθέτουν τη γαστρονομική παλέτα της περιοχής.


Ελληνικό πρωινό από την Κρήτη
Η Κρητική διατροφή, φημισμένη παγκοσμίως για τις ευεργετικές της ιδιότητες αλλά και τις ιδιαίτερες γεύσεις, προσφέρεται και για γαστρονομικές εξερευνήσεις. Αχανείς ελαιώνες, αμπέλια, κατάφορτοι οπωρώνες, μυρωδάτο μέλι, άγρια χορταρικά και αρωματικά βότανα δίνουν τον τόνο σε γεύσεις απίστευτης νοστιμιάς.


Υιοθετώντας το « Ελληνικό Πρωινό» και προσφέροντας το στους επισκέπτες της χώρας μας, είναι ένας τρόπος για να γίνει ολόκληρη η χώρα ένας γαστρονομικός προορισμός, αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της κάθε περιοχής.