Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ενισχύστε την απογευματινή σας πελατεία με ένα "Aperitivo" concept!

Aperitivo είναι το ‘απεριτίφ’ στα Ιταλικά. Στις μεγαλουπόλεις της Ιταλίας αλλά και σε όλη την Ευρώπη, το aperitivo, μία εξαιρετικά δημοφιλής συνήθεια των νέων εργαζόμενων που συνήθως δεν έχουν ακόμα οικογενειακές υποχρεώσεις, απαντάει στην ανάγκη τους για κοινωνικοποίηση και χαλάρωση μετά από μία μέρα στη δουλειά γεμάτη ένταση και υποχρεώσεις.

 

Τί είναι το aperitivo

Τα μπαρ και τα καφέ στις πόλεις, αφουγκραζόμενα αυτή την ανάγκη, προσέφεραν στο κοινό μία εναλλακτική πρόταση εξόδου όπου, σε συγκεκριμένο ωράριο και συνήθως τις απογευματινές ώρες, ξεκίνησαν να προσφέρουν τα ποτά τους σε εξαιρετικά ελκυστικές τιμές μεν, αλλά κυρίως... με συνοδεία ανοιχτού δωρεάν μπουφέ για τη συνοδεία των ποτών. Με λίγα λόγια, την ώρα του aperitivo μπορεί κάποιος να πληρώσει για το ποτό του και μόνο, πχ. 6-7 Ευρώ, και να έχει πρόσβαση στον μπουφέ για απεριόριστη κατανάλωση!

Έτσι οι καταστηματάρχες μπόρεσαν να γεμίσουν τα - κατά τα άλλα νυχτερινά - μαγαζιά τους σε μία ώρα που ήταν κατεξοχήν κενή, και να αυξήσουν το τζίρο τους.

Παρόλο που η προϊοντική πρόταση είναι πολύ ελκυστική για το κοινό, κέρδισαν το στοίχημα και με το παραπάνω, γιατί η πελατεία τους σπάνια έμενε σε ένα μόνο ποτό. Αλλά κυρίως επειδή το κατάστημα γέμιζε με κόσμο!

Σύντομα, ακόμα και τα πιο ακριβά βραδινά μαγαζιά υιοθέτησαν την πρόταση του aperitivo για τις απογευματινές ώρες.

Η σωστή υλοποίηση του concept ‘Aperitivo

Δείτε παρακάτω κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το aperitivo, ώστε να μπορέσετε να το εντάξετε κι εσείς στη δική σας επιχείρηση.

1.    Τα ποτά προσφέρονται σε ελκυστικότερες τιμές απ’ό,τι αργότερα το βράδυ.

2.    Ένας χώρος μέσα στο κατάστημα, που να είναι εύκολα προσβάσιμος από όλους, αφιερώνεται στο φαγητό.

3.    Το φαγητό είναι σε μορφή μπουφέ με επιλογές όπως ζεστά ή κρύα ζυμαρικά, πίτσα, finger food, τυριά και αλλαντικά, σαλάτες, λαχανικά που τρώγονται στο χέρι, αρτοποιήματα. Τα αλμυρά φαγητά αυξάνουν τη δίψα και την κατανάλωση ποτών.

4.    Το φαγητό σερβίρεται σε πιάτα και πιρούνια μίας χρήσης και δεν υπάρχει όριο στην κατανάλωση.

5.    Η ατμόσφαιρα του χώρου είναι ‘ζεστή,’ με αρκετά δυνατή μουσική και βαβούρα από τις συζητήσεις του κόσμου.

Αν πιστεύετε ότι η δική σας επιχείρηση μπορεί να φιλοξενήσει ένα τέτοιο concept με μερικές μόνο απλές κινήσεις, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε. Το ρίσκο είναι μικρό και οι πιθανότητες να διαφημιστείτε από στόμα σε στόμα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές!