Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Ανδρέας Ματθίδης

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

Ανδρέας Ματθίδης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

article main image

Ενισχύστε τις πωλήσεις κρασιού μέσω του wine delivery! Tip για τα εστιατόρια.

Κάθε εστιατόριο προσφέρει ένα συγκεκριμένο τύπο κουζίνας (φαγητό) μέσα από το οποίο έχει καθιερωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός να είναι ο κύριος λόγος που επιλέγεται από την πελατεία του. Συγχρόνως το κάθε εστιατόριο παράλληλα έχει δημιουργήσει και μια λίστα κρασιών με κρασιά επιλεγμένα έτσι που να εξυπηρετούν την καλύτερη δυνατή αρμονία με το προσφερόμενο φαγητό.
 
 
 
Τα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της εστίασης λόγω μέτρων σχετικά με τον covid 19 επιτρέπουν σήμερα την λειτουργεία των εστιατορίων μόνο για παράδοση φαγητού στο σπίτι, μπορούν βέβαια τα εστιατόρια να πωλούν συγχρόνως και κρασιά από την λίστα τους με κύριο επιχείρημα την καλύτερη δυνατή αρμονία φαγητού – κρασιού. 
 
Μια πρόταση για την αύξηση των πωλήσεων στο κρασί μπορεί να στηριχθεί στα δημοφιλή πιάτα του κάθε εστιατορίου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βαθιά γνώση των χαρακτηριστικών των πιάτων που τεκμηριωμένα έχει οδηγήσει και στις ιδανικότερες επιλογές κρασιών, η εξειδικευμένη  αυτή πρόταση-προβολή μπορεί να έχει τίτλο ο Οινοχόος μας προτείνει: Αυτή η παρότρυνση-προβολή βέβαια πρέπει να συνοδεύεται και από μια γενναία έκπτωση στις τιμές του τιμοκαταλόγου μιας και εδώ πουλάμε φιάλη κρασί για το σπίτι και δεν το σερβίρουμε στο εστιατόριο ! Επίσης κάτι που θα «αναβιβάζει» την παρεχόμενη υπηρεσία είναι η μεταφορά των κρασιών να γίνεται σε καλαίσθητες ισοθερμικές συσκευασίες. 
 
 
04.jpg
 
Κάτω επίσης από τον τίτλο ο Οινοχόος μας προτείνει και με μια λίγο εκπαιδευτική διάθεση, που πολλοί καταναλωτές αρέσκονται, είναι να υπάρχουν θεματικές προτάσεις για «πακέτα» 3-4 κρασιών σε πολύ καλή τιμή που να συνοδεύονται με αντίστοιχα δημοφιλή πιάτα του εστιατορίου προσφερόμενα όμως σε μισή μερίδα ώστε η έμφαση σε αυτή την τεκμηριωμένη διάσταση της αρμονίας κρασιού – φαγητού να είναι ιδιαίτερα θελκτική