Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Ενσωμάτωση τοπικών-παραδοσιακών προϊόντων στους καταλόγους εστιατορίων

Η ποικιλία των παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας είναι πραγματικά μεγάλη και αξιόλογη. Η ποιότητα των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων είναι ασύγκριτη και αξίζει να πάρουν τη θέση τους στους καταλόγους των εστιατορίων. Είναι και ένα έξυπνο τρικ για την επιχείρησή σας αφού μοιάζει σαν να φιλοξενεί ο κατάλογός σας όλη την Ελλάδα στα πιάτα του.

 

Τι καλύτερο για τον τουρίστα που έχει ταξιδεύσει από πολύ μακριά για να επισκεφθεί τη χώρα μας από το να πάρει μια γεύση από την τοπική γαστρονομία πολλών μας περιοχών. Αλλά βεβαίως και για τον Έλληνα που πάντα γοητεύεται από τις ωραίες εκπλήξεις.

-Το ελαιόλαδο

Άξιος αναφοράς στους καταλόγους σας είναι ο τόπος από όπου προέρχεται το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας. Η Κρήτη, η Μεσσηνία, η Λακωνία, η Μυτιλήνη φημίζονται για την ποιότητα του ελαιολάδου τους. Ξεκινήστε, λοιπόν, το ταξίδι στη γεύση, αναφέροντας τον τόπο από τον οποίο προέρχεται το άριστης ποιότητας ελαιόλαδο της κουζίνας σας.

-Τα ελληνικά τυριά

Η γραβιέρα της Νάξου, το λαδοτύρι της Μυτιλήνης, το καπνιστό Μετσόβου, η χανιώτικη ξινομυζήθρα, το συριανό Σαν Μιχάλη, η σφέλα Λακωνίας και η φορμαέλα της Αράχωβας μπορούν να ενσωματωθούν σε αμέτρητους συνδυασμούς. Είτε μέσα σε φαγητά αναφερόμενα ως ο guest star του πιάτου, είτε σε σαλάτες και ποικιλίες. Η αναφορά και μόνο του ονόματος προέλευσης θα δώσει έναν ιδιαίτερο τόνο ακόμα και σε ένα γενικά απλό πιάτο.

-Τα χειροποίητα ζυμαρικά

Σκεφθείτε το λίγο. Εσείς τι από τα δύο θα επιλέγατε με πιο μεγάλη ευχαρίστηση; «Κόκορα κρασάτο με χυλοπίτες» ή «Κόκορα κρασάτο με χειροποίητες χυλοπίτες Πηλίου»; Ο τραχανάς, οι χυλοπίτες και άλλα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα σαν αυτά, μπορούν να δώσουν άλλον χαρακτήρα στα πιάτα σας.

-Προϊόντα ντελικατέσεν

Τα προϊόντα ντελικατέσεν δίνουν μια κάποια αίγλη στα πιάτα και στους καταλόγους. Προσθέστε κρόκο Κοζάνης στο ριζότο σας και αυγοτάραχο Μεσολογγίου στα ορεκτικά σας. Μην παραλείψετε τα ξεχωριστά σαλάμια της Λευκάδας στα ορεκτικά ή ακόμη και σε μια πίτσα.

-Μέλι και άλλα καλούδια

Η μαστίχα Χίου είναι ένα παραδοσιακό προϊόν που μπορείτε έξυπνα να προσθέσετε στους καταλόγους σας. Μια γλυκιά τάρτα με Κρητική μυζήθρα και μαστίχα Χίου ταξιδεύει τους πελάτες σας σε δυο από τα ωραιότερα νησιά μας. Το μέλι που τόσοι τόποι μας παράγουν σε άριστη ποιότητα, μπορεί να προστεθεί είτε στις σαλάτες, είτε στα επιδόρπια των καταλόγων σας και φυσικά όλα εκείνα τα παστέλια, το μελεκούνι της Ρόδου ή το λουκουμάκι της Σύρου, μπορούν να γίνουν το κέρασμα στους πελάτες σας αμέσως μετά το γεύμα τους.