Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog

Αναστάσιος Πεδιαδίτης

F&B Consultant

Αναστάσιος Πεδιαδίτης F&B Consultant

article main image

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για τη σωστή οργάνωση της εορταστικής περιόδου;

Η εορταστική περίοδος για κάθε επαγγελματία εστίασης είναι σημαντική διότι στο συγκεκριμένο διάστημα δημιουργείτε ένα πολύ σημαντικό έσοδο που βοηθάει ιδιαίτερα μια μικρομεσαία επιχείρηση. Ποια είναι όμως τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για μια σωστή οργάνωση της εορταστικής περιόδου και του γιορτινού τραπεζιού στην επιχείρηση σου;  

1. Το μενού 

Το μενού που θα συνταχθεί θα πρέπει να είναι απλό και κατανοητό και το σημαντικότερο σωστά προ κοστολογημένο και τιμολογημένο ενώ σχετικά με τις πρώτες ύλες να έχει επιβεβαιωθεί η διαθεσιμότητα τους. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα προσφέρετε σε παιδιά που θα έρθουν μαζί με τους γονείς τους. 

2. Λίστα κρατήσεων - Οργάνωση  

Θα πρέπει να συνταχθεί λίστα κρατήσεων με τον ακριβή αριθμό ανά κράτηση και η οποία στο σύνολο της να μην ξεπερνάει τα όρια του χώρου. Θα πρέπει όλες οι κρατήσεις να είναι επιβεβαιωμένες με την πληρωμή προκαταβολής από την πλευρά του πελάτη. Επίσης πρέπει να αναρτηθούν τα μενού μας για την εορταστική περίοδο στο website μας 1 μηνά νωρίτερα. 

3. Χώρος - Διακόσμηση  

Ο χώρος θα πρέπει να είναι όμορφα διακοσμημένος χωρίς υπερβολές που είναι να αρκετά κοστοβόρες, αλλά να είναι λειτουργικός, όπως για παράδειγμα με την παρουσία ατόμου και χώρου για την καρδαρόμπα του καταστήματος και επιπλέον με υπηρεσία Parking 

4. Προσωπικό  

Φροντίστε για τον κατάλληλο αριθμό προσωπικού, καθώς θα σας επισκεφθούν αρκετοί πελάτες στο γιορτινό τραπέζι και όσοι έρθουν για πρώτη φορά θα ξανάρθουν αν εξυπηρετηθούν σωστά και με χαμόγελο. 

5. Αποκατάσταση  

Την επόμενη μέρα από το γιορτινό τραπέζι υπολογίστε ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση του χώρου με ό,τι συνεπάγεται σε αυτό.  

6. Προγραμματισμός επομένης χρονιάς  

Κρατήστε στοιχεία και επισημάνσεις που θα σας βοηθήσουν την επόμενη χρονιά (στοιχεία πλατών, σχόλια και βελτιώσεις) να γίνετε ακόμα καλύτεροι.