Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Εργαστήριο γλυκών κουταλιού: Η νηστεία αυξάνει τις πωλήσεις σας.

Τα γλυκά του κουταλιού είναι παραδοσιακές λιχουδιές που είναι αγαπητές και διάσημες σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Οι υπέροχες μυρωδιές των φρούτων, η ζουμερή υφή τους και η απίστευτη ιδιότητά τους να ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις και να συνδυάζονται επιτυχώς και με άλλα γλυκά ή ροφήματα και ποτά, ανεβάζουν τα γλυκά του κουταλιού στις πρώτες θέσεις της λίστας των πιο αγαπημένων και διαδεδομένων γλυκών. Ένας όμως ακόμη λόγος που τα γλυκά του κουταλιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για γλυκό, είναι το ότι είναι κατάλληλα για την περίοδο της νηστείας.

 

Η περίοδος της νηστείας, της Σαρακοστής, είναι μια καλή ευκαιρία για το εργαστήριο σας να αυξήσει την παραγωγή και τις πωλήσεις του. Προγραμματίστε εγκαίρως τα φρούτα και τους καρπούς που θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα γλυκά σας. Σίγουρα δεν πρέπει να λείπουν οι κλασικές γεύσεις που είναι αρκετά δημοφιλείς όπως είναι το σταφύλι, το κεράσι, το περγαμόντο, το βύσσινο, το  βερίκοκο, το κυδώνι, το νεραντζάκι, το τριαντάφυλλο και η φράουλα. Μια όμως καλή κίνηση θα ήταν να επιδοθείτε στην παραγωγή πρωτότυπων γεύσεων που δε συναντάμε και πολύ συχνά όπως είναι το ρόδι, το κάστανο, η ελιά, το σαμπούκο, το άγριο δαμάσκηνο, η μπανάνα, η κιτρομηλιά, το καρότο και όποιον άλλον καρπό θελήσετε να αποθηκεύσετε στο βαζάκι σας!

Η παρασκευή του έχει τη δική της τεχνική, αλλά η επιτυχία του γλυκού βασίζεται στην κατάσταση των φρούτων και των καρπών. Η συντήρηση των γλυκών αυτών, εξαρτάται από την ποσότητα της ζάχαρης και από τη σωστή αποθήκευσή τους σε βαζάκια. Τα βαζάκια πρέπει να είναι αποστειρωμένα, για να γίνει σωστά η κονσερβοποίηση και μόλις γίνει η προσθήκη του γλυκού πρέπει να κλείσουν καλά και να φυλάσσονται σε σκιερό μέρος.

Για τους πελάτες σας είναι πολύ χρήσιμες μερικές οδηγίες για μετά το άνοιγμα του βάζου. Γι’ αυτό μια ωραία ιδέα είναι να δημιουργήσετε μια όμορφη ετικέτα σύμφωνα με την αισθητική του εργαστηρίου σας όπου θα αναγράφονται οι οδηγίες για τη σωστή συντήρηση του προϊόντος μετά το άνοιγμα. Θα πρέπει να αναγράφεται ότι μετά το άνοιγμα φυλάσσεται στο ψυγείο και η διάρκεια κατά την οποία πρέπει να καταναλωθεί για να μην αλλοιωθεί η γεύση του ή να μη χαλάσει.

Τα βαζάκια είναι πολύ όμορφα και για δώρα, οπότε φτιάξτε μερικές συνθέσεις με διάφορες γεύσεις και καλαίσθητη συσκευασία, και προτείνετέ τα στους πελάτες σας για να τα προσφέρουν ως δώρο σε μια επίσκεψή τους στην περίοδο της νηστείας.