Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Εστιατόριο με οικολογική συνείδηση! Μάθετε πως θα το καταφέρετε.

Αναμφίβολα υπάρχει μια γενικότερη οικολογική συνείδηση στην εποχή που ζούμε και πρέπει ο καθένας μας να τη λαμβάνει υπ’ όψιν του. Ειδικά όταν πρόκειται για επιχειρήσεις εστίασης τότε η οικολογική συμπεριφορά και λειτουργία είναι μια τάση που χρειάζεται να υπάρχει και να τροφοδοτείται συνεχώς.

 

Ένα εστιατόριο μπορεί εύκολα να αποκτήσει ή και να ενισχύσει την οικολογική του συνείδηση εφαρμόζοντας απλά μερικά εύκολα βήματα.


Δημιουργήστε μία λίστα με όλα τα υλικά που χρησιμοποιείτε στην στην επιχείρηση σας. Μόλις τα καταγράψετε, βεβαιωθείτε ποια απ’ όλα τα υλικά είναι ανακυκλώσιμα. Έπειτα, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε όσα δεν είναι ανακυκλώσιμα με οικολογικά υλικά. Ακόμα και το στυλ και η διακόσμηση του χώρου σας μπορεί να είναι eco friendly. Από τα φωτιστικά μέχρι την πετσέτα στο τραπέζι, μπορείτε να συνδυάσετε την «πράσινη» συνείδηση με την αισθητική, με την απλότητα.


Δημιουργήστε τους κατάλληλους χώρους για ανακύκλωση, βάλτε κανόνες για το διαχωρισμό των προϊόντων σε ανακυκλώσιμα και μη, επενδύστε σε οικολογικά προϊόντα.


Ωθήστε το προσωπικό σας στο να ακολουθεί τους οικολογικούς κανόνες σας και έτσι η συνολική εικόνα της επιχείρησής σας να ολοκληρωτικά σωστή. Επίσης, ενημερώστε και τους πελάτες σας με κάποιες ειδικές αναφορές στα social media ή στους καταλόγους, για το οικολογικό προφίλ που έχετε υιοθετήσει.


Προσφέρετε πιάτα με λαχανικά που παράγονται στον τοποθεσία της επιχείρησής σας ή είναι βιολογικής καλλιέργειας. Τα προϊόντα βιολογικής προέλευσης θεωρούνται απλώς η βασική προϋπόθεση για ένα «πράσινο» restaurant. Προτείνετε μενού με ανάλογα υλικά, υγιεινές επιλογές και πρωτότυπα, νόστιμα βιολογικά πιάτα. Σίγουρα με αυτές τις ενέργειες θα ευχαριστείτε τους ήδη ευσυνείδητους αλλά και σε όσους κάνουν δειλά τα βήματά τους σε αυτόν τον τρόπο ζωής.


Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που αυτή η τάση κερδίζει συνεχώς έδαφος και ο κόσμος έχει στραφεί στην «πράσινη» ζωή σε όσους περισσότερους τομείς μπορεί. Το να είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασική προϋπόθεση και μια αυτονόητη διαδικασία για την καλύτερη ζωή όλων.