Επικοινωνία
2102893300 Παραγγελίες eshop 80111181920 Γραμμή επικοινωνίας METRO Cash & Carry (σταθερό τηλέφωνο)
Καταστήματα
Οδηγός
Χρήσιμος Οδηγός
METRO Blog article main image

Εστιατόριο: Τα do's και τα don'ts της Χριστουγεννιάτικης προετοιμασίας!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν μια πολλή ευχάριστη περίοδο για τους περισσότερους. Για τους επαγγελματίες της εστίασης όμως είναι μια εξαιρετικά απαιτητική περίοδος, που μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο για τη συνολική κερδοφορία της επιχείρησης.

 

Αν το εστιατόριο εργαστεί όπως πρέπει εκείνη την περίοδο, η χρονιά θα κλείσει πιο εύκολα με θετικό πρόσημο. Να μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και ορισμένα που πρέπει να αποφύγετε.

DO’s
1) Ανανεώστε το μενού σας με εορταστικές προτάσεις που θα είναι διαθέσιμες από τις 15 Δεκεμβρίου και για περίπου τρεις εβδομάδες. Αυτό θα σας βοηθήσει να οργανώσετε καλύτερα τις πρώτες ύλες στην κουζίνα σας και να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των πελατών σας.

2) Το μενού σας θα πρέπει να περιλαμβάνει κλασικά, αλλά και πιο μοντέρνα πιάτα. Ακόμη και οικογενειακή ταβέρνα να διατηρείτε, κανέναν δεν θα ενοχλήσει ένα πιο «πειραγμένο» πιάτο, πέρα από τα κλασικά (γαλοπούλες, χοιρινά κ.λπ.) που επίσης θα πρέπει να έχετε.

3) Τις παραμονές και ανήμερα των γιορτών προσφέρετε ένα συγκεκριμένο μενού σε μία ελκυστική τιμή (π.χ. τεσσάρων πιάτων, με ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως και επιδόρπιο) και προωθήστε το με διάφορους τρόπους, όπως λ.χ. με την ανάρτηση στα τραπέζια και στο Facebook. 

4) Διοργανώστε μουσικές βραδιές κεφιού που ταιριάζει με το πνεύμα των ημερών.

DON’Ts
1) Μην το παρακάνετε με τη διακόσμηση. Προτιμήστε μίνιμαλ προσέγγιση. Η υπερβολή δεν αυξάνει τις επισκέψεις, ούτε ανεβάζει το κέφι. Αντίθετα, μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά.

2) Αν το εστιατόριό σας δεν συγκαταλέγεται στα κορυφαία (και ακριβότερα), μην επιλέξετε εξεζητημένες γαστρονομικές προτάσεις (π.χ. ζαρκάδι), απλά με το σκεπτικό ότι λόγω των ημερών μπορεί να βρουν ανταπόκριση.

3) Μην παραμελείτε τα γλυκά και ένα μικρό κέρασμα καλωσορίσματος στην υποδοχή. Οι μέρες επιτάσσουν μια πιο γενναιόδωρη και γλυκιά προσέγγιση, την οποία θα μπορέσετε να προσφέρετε!

 

Καλές γιορτινές δουλειές!

Από το Δειπνοσοφιστήριον Catering 
& τον Chef Jean Louis Capsalas

1-(1).jpg